MKSZ hírek

Jó hírek a sportág szakemberképzéséről!

Mérföldkőhöz érkezett a magyar kerékpársport az edzőképzés területén! – számolt be a közelmúlt sikereiről Fülöp Tibor, az MKSZ oktatási koordinátora.

Az edzőképző partnerünkkel, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel (TF) közösen szervezett, ősszel induló alapdiplomás (BA) kerékpáros szakedző képzésre soha nem látott létszám, 30 fő jelentkezett, ami önmagában is történelmi lépték. Az írásbeli, szóbeli és gyakorlati felvételi vizsgára május 26-án kerül sor.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Level2 edzőképzésén szintén olyan létszámú magyar csapat vett részt, amire eddig még nem volt példa. Anadiában, az UCI portugál Satelit Központjában az európai szövetség (UEC) által szervezett táborban 3 fő (Juhász Zsolt, Kiss András, Zelenij Linda) az MTB, ugyancsak 3 fő (Csielka Márk, Horváth Gréta, Nagy Zsolt) az országúti képzésen vizsgázott sikeresen. A résztevőket pályázat alapján választotta ki az MKSZ szakmai vezetése. Közös bennük, hogy korábban mindannyian a TF és az MKSZ szervezésében indult középfokú edzőképzés hallgatói voltak. A Portugáliában szerzett tapasztalataikról a későbbiekben részletesebben is beszámolunk.

Ősszel indul a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen az új rendszerű szakmai képzés, a korábbi OKJ utódja, amelynek első lépcsőfoka az alapfokú sportoktatói tanfolyam. Ennek elvégzése lesz a kötelező belépő a középfokú sportedzői tanfolyamra, vagyis a kerékpársportban megvalósul a többlépcsős edzőképzési rendszer a jövőben. Amint megjelenik ennek részletes kiírása, azt is közzé fogjuk tenni honlapunkon.

'Fel a tetejéhez' gomb