MTB

Újabb magyar UCI pontok a hegyikerékpáros világkupán

Hegyikerékpáros világkupa és Junior Series Nove Mestoban

Május 13. és 15. között Csehországban folytatódik a hegyikerékpáros világkupa-sorozat. A hosszú hétvége ezúttal is a női és a férfi elit short track futamokkal kezdődött, előbbiben Vas Kata Blanka (Magyarország) az előkelő 11. helyet kaparintotta meg.

A szombati napon az UCI Junior Series futamaiban Greman Szonja (Magyarország), Tóth Almási Borbála (Four ES International Project), Oravecz Lora (Magyarország) és Takács-Valent Márk (Cube-Csömör), az U23-as nők versenyszámában Bokros Csenge Anna (Magyarország) és Buzsáki Virág (Strüby-Bixs Team), míg az U23-as fiúknál Sylvester Balázs (Magyarország) volt érdekelt. A versenyzőkre egy 3,9 kilométeres, technikás, akadályokkal, gyors lejtőkkel és kihívásokkal teli emelkedőkkel tarkított pálya várt.

A junior lányok bő nyolcvan fős mezőnyében a svájci Monique Halter győzött, Greman Szonja a 16. (+ 4:01), Tóth-Almási Borbála pedig a 74. (+ 1 kör) lett – sajnos Oravecz Lora nem ért célba. Szonja ezzel a teljesítményével 10 UCI pontot is gyűjtött. Az ifjúsági korú fiuknál közel 140-en álltak rajthoz, akik közül kiemelkedett a dán Gustav Pedersen – Takács-Valent Márk a 60. (+ 6:27) helyen gurult át a célvonalon.

Az U23-as lányok hat kört abszolváltak, hetvenöten vágtak neki a távnak, végül a francia Line Borquier (Canyon CLLCTV) (1:07:58) nyerte a futamot, Bokros Csenge Anna a 42. (+ 11:41), Buzsáki Virág pedig a 46. helyen (+ 12:54) végzett, így mindketten 2-2 UCI ponttal gazdagodtak. A fiúkra hét kör várt, itt a chilei Martin Vidaurre (Lexware Mountainbike Team) diadalmaskodott, Sylvester Balázs három kör hátránnyal a 124. helyen futott be a 161 induló között.

Az csehországi hegyikerékpáros világkupa zárónapján a női és férfi elit küzdelmeire került sor. A hölgyekre öt kör várt, melynek végén az ausztrál Rebecca Ellen McConnell (Primaflor Mondraker Genuins) ünnepelhetett 1:21:17-es idővel célba érkezve. Vas Kata Blanka a 21. (+ 6:24) helyet csípte el, így újabb 64 UCI pontot gyűjtött. A férfiak hat kört abszolváltak, itt brit győzelem született Thomas Pidcock révén (1:21:19), ami pedig a magyar szereplést illeti Palumby Zsombor a 77. (+ 8:53) lett, amiért 3 világranglista pont járt.

EREDMÉNY

WOMEN ELITE – CROSS-COUNTRY SHORT CIRCUIT

WOMEN ELITE – CROSS-COUNTRY OLYMPIC

MEN ELITE – CROSS-COUNTRY OLYMPIC

A 2022-es XCO hegyikerékpáros világkupa-sorozat június 10-12-én az osztrák Leogangban folytatódik.

Forrás
Fotó: Vas Blanka FB
'Fel a tetejéhez' gomb