Országút

Valter Attila harmadik a Tour of the Alps második szakaszán

A Groupama-FDJ magyar kerekese az első etapon elért 17. helyét követően Lanában harmadikként gurult át a célvonalon, ezzel 5 UCI világranglista pontot gyűjtött.

Primiero/S. Martino di Castrozza és Lana között egy 154 kilométeres penzummal folytatódott a 2.Pro besorolású Alpok Körversenye, melyen Dina Márton (EOLO-Kometa), Fetter Erik (EOLO-Kometa) és Valter Attila (Groupama-FDJ) révén három magyar kerekesnek is szoríthatunk. A táv ugyan csak két kategorizált emelkedőt tartogatott, s egy hosszú lejtmenettel zárult, ennek ellenére remek terepet kínált a mezőny megrostálására.

Rögtön a rajtot követően, a Passo Rolle több mint húsz kilométeres emelkedőjén egy tíz fős szökevénycsoport alakult, benne olyan nevekkel, mint Miguel Angel Lopez (Astana Qazaqstan Team), Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers) vagy az összetettben szintén remekül álló Felix Gall (AG2R Citroën).

Az elmenés végig remekül dolgozott össze, azonban a nap második kaptatóján a Passo della Mendolán megbomlott közöttük az egység, Sivakov, Michael Storer (Groupama-FDJ), Thyman Arensman (Team DSM) és Hermann Pernsteiner (Bahrain Victorious) maradt az élen, miközben a Bahrain Victorious csapata tanítanivaló munkával szedte szét a főmezőnyt, majd tíz kilométerrel a cél előtt utol is érte a szökevényeket.

Végül mindössze egy tizenhat fős csoport sprintelhetett a szakaszgyőzelemért, melyet a spanyol Pello Bilbao (Bahrain Victorious) szerzett meg a francia Romain Bardet (Team DSM) és Valter Attila (Groupama-FDJ) előtt. A magyar kerekes ezzel 5 UCI pontot is gyűjtött – Dina Márton a 44. (+ 8:03), míg Fetter Erik a 73. (+ 13:51) helyen zárt.

Az összetettért zajló harcban szintén Bilbao vette át a vezetést, Valter Attila a harmadik, a hátránya mindössze tizenkét másodperc a baszk kerekes mögött – Fetter az 51. (+ 14:32), Dina pedig a 65. (+ 18:03).

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb