Országút

Női országúti sikerek a Thai Körversenyen

A Panorama-Hungary kerekesei összesen huszonhat UCI pontot szereztek a háromszakaszos Thai Körön. Jordán Dorka 21, míg Vasadi Anna 5 UCI ponttal gazdagodott.

Mukdahan körül egy 85,1 kilométeres szakasszal rajtolt el a 2.1-es besorolású Thaiföldi Körverseny, ahol Jordán Dorka és Vasadi Anna (Panorama-Hungary Women’s Cycling Team) személyeiben két magyar kerekesnek is szoríthattunk. A nagyrészt sík penzum során mindkét lány remekül dolgozott, a részhajrák során is elől helyezkedtek, majd az etap végi sprintnél is odatették magukat – Dorka végül az előkelő negyedik helyen ért célba, ezzel 6 UCI világranglista pontot szerezve, míg Anna a tizenötödik helyen zárt. A győzelmet a legismertebb thai versenyző, Jutatip Maneephan szerezte meg.

Összetettben a különböző jóváírások révén Dorka a hatodik helyről várta a folytatást (tizenöt másodperc hátránnyal) – Vasadi Anna szintén tizenöt másodperc hátránnyal a 16. volt ekkor.

Másnap Mukdahan és Phu Manorom között a legnehezebb, 134 kilométeres etapjával folytatódott a viadal. A penzum hegyi befutóval zárult, így nagy jelentőséggel bírt az összetett szempontjából. A lányok ezúttal is többször akcióztak, végül Anna az előkelő tizedik helyen ért célba, míg Jordán Dorka a tizenkettedik lett. A célvonalon elsőként a hazaiak legnagyobb örömére Phetadrin Somrat haladt át.

Összetettben szintén Somrat állt az élre, Anna a 10. (+ 7:31), míg Dorka a 12. (+ 7:42) helyről várhatta az utolsó 83 kilométeres sík szakaszt, ahol ismét csak a sprinterek villoghattak. Maneephan duplázott, Anna tizenöt szekundum lemaradással a 42., míg Dorka egy technikai hiba miatt, a győztessel azonos idővel az 50. helyen zárt.

Összetettben végül Jordán Dorka az előkelő 11. helyet kaparintotta meg, amiért 15 UCI pont járt, Vasadi Anna pedig a 14. lett, ez 5 Ázsia Tour-pontot jelent.

EREDMÉNYEK

'Fel a tetejéhez' gomb