Országút

Fetter Erik a 9. helyen végzett a Coppi e Bartali 4. etapján

„Gondoltam, hogy akkor kipróbálom magam a sprintben, miért is ne…”

Fetter Erik, az EOLO-KOMETA Cycling Team kerékpárosa az ötnapos Coppi e Bartali 4. etapját az előkelő TOP10-ben, a 9. helyen zárta. A mai szakasz körözésből állt Montecatini Terme-ben közel 160 km-en keresztül. Volt egy nagy szökés, amiben Fetter Erik csapatából benne volt Samuele Rivi. Őt az utolsó kör legvégén fogták meg, a szökésnek majdnem sikerült hazaérnie.

Montecatini Terme környékén egy 158,7 kilométeres szakasszal folytatódott a 2.1-es besorolású Settimana Internazionale Coppi e Bartali szakaszverseny, mely penzum több körpályából tevődött össze, az utolsó harmadában a Vico emelkedőjét kellett megmásznia a kerekeseknek – négy alkalommal. A szökést, az utolsó körben fogták meg, majd jöhetett a mezőnyhajrá, amelyben már csak bő negyven kerékpáros vett részt, mivel az útvonal karakterisztikája azért rendesen megrostálta a karavánt. A sprintet a holland Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) nyerte, a brit Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) lett a második, míg a belga Rémy Mertz (Bingoal Pauwels Sauses WB) ért célba harmadikként. Fetter Erik (EOLO-Kometa) remekül helyezkedve az előkelő kilencedik helyen zárt.

„Örültünk, hogy a nap első taktikai eleme rögtön sikerült, hiszen az volt, hogy Samuele Rivi legyen szökésben. Ez a nap feküdhetett volna neki, különösen akkor, ha hazaért volna a szökés, épp ezért volt kinevezve erre a feladatra. Arra is számítottunk, hogy végül sprint lesz, és az egyik spanyol printerünk jó formában van, onnantól kezdve inkább rá volt kihegyezve a finálé. Nekem annyi lett volna a dolgom ma, hogy az elejével maradjak, és energiát spóroljak a holnapi napra. De aztán mindenki más, így a sprinterünk is leszakadt a dombokon, és csak én maradtam az első csoportban. Gondoltam, hogy akkor kipróbálom magam a sprintben, miért is ne, és így sikerült a TOP10-es helyezés” – mondta Fetter Erik (EOLO-KOMETA), majd hozzátette, hogy „gyönyörű idő volt ma, úgy sütött a nap, mintha már nyár lenne. Élveztem az egész versenyt az olasz kisvároskákban és körül”.

EREDMÉNY

'Fel a tetejéhez' gomb