Országút

Újabb UCI-pontokat szerzett Peák Barnabás

A magyar kerekes a 17. a Bredene Koksijde klasszikusán

A német Pascal Ackermann (UAE Team Emirates) sikerével ért véget március 18-án az 1.Pro besorolású belga Bredene Koksijde klasszikusa, melynek során 200,9 kilométer várt a kerekesekre a penzum közepén öt fallal és három rázatóval. A nap öt fős szökését végig rövid pórázon tartották, bár egy alkalommal egy igencsak erős nevekből álló sor próbált felugrani hozzájuk, mely csoportnak Peák Barnabás is a tagja volt, a mezőny egyetlen magyar kerekese végig nagyon aktívan versenyzett.

A győztes személyéről végül sprint döntött, melyet a német Ackermann nyert meg. Az Intermarché sora remek kohéziót alkotva szerepelt, Peák keményen dolgozott a csapattársaiért, akik közül a belga Gerben Thijssen ötödikként ért célba, de végül maga Barna is előkelő helyen érkezett – tizenhetedikként gurult át a célvonalon, amely újabb öt UCI világranglista pontot jelent.

Peák Barnabás a 2022-es idényben már 95 UCI pontnál jár, miután korábban a Ronde van Drenthe 1.1-es egynaposán másodikként zárt (85 pont), míg a Nokere Koerse 1.Pro viadalán huszonötödikként ért célba (5 pont).

EREDMÉNY


'Fel a tetejéhez' gomb