Országút

Másodikként ért célba a Ronde van Drenthe egynaposán Peák Barnabás!

A magyar bringás ezzel 85 UCI világranglista pontot gyűjtött

Nem mondhatni, hogy nem versenyezteti új csapata, a belga Inttermarché-Wanty-Gobert Materiaux Peák Barnabást, hisz a huszonhárom esztendős kiválóság már idei 17. UCI versenynapját teljesítette   az 1.1-es besorolású Albert Achterhes Profronde van Drenthe egynaposán. Az immáron 59. alkalommal megrendezett viadal útvonala ezúttal Assen és Hoogeveen között vezetett 198,1 kilométeren. A penzum tizenkét kisebb-nagyobb falat és hét pavés részt tartogatott. 

A nap elején egy három fős szökés alakult, amelyben a kisebb holland kontinentális csapatok kerekesei mutatták magukat, a trió legnagyobb előnye mindössze négy percnél tetőzött. Az utolsó száz kilométeren belül a mezőnynek ötször is abszolválnia kellett a Vamberg emelkedőjét, amely ugyan mindössze 500 méter hosszú volt, de átlag 4,3%-os meredekségével éppen elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy folyamatosan rostálja az esélyesek sorát. Azt a sort, amely az elmenés utolérését követően sem dolgozott össze, ennek ellenére a folyamatos próbálkozások révén egyre messzebb került az utolsó kilométerekre rendesen megfogyatkozó főmezőnytől.

A Vamberg utolsó mászásakor Dries van Gestel (TotalEnergies) vezetésével egy hat fős csoport szakadt el, ahol az említetten kívül még Mick van Dijke (Jumbo-Visma), Joren Bloem (Abloc CT), a holland bajnok Timo Roosen (Jumbo-Visma), Hugo Hofstetter (Team Arkea-Samsic) és Peák Barnabás volt ott.

Van Gestel a három kilométeres kapunál újra indított, s végül öt másodperc előnnyel hazaérve meg is nyerte a versenyt Barna és Hofstetter előtt. A magyar kerekes a második helyével 85 UCI világranglista pontot is szerzett.

Miután megünnepeltem Biniam Girmay és Alexander Kristoff győzelmét az első versenyeimen a csapattal, ma lehetőséget kaptam a dobogóra. Ez a Tour of Drenthe különösen nehéz volt, mert a macskaköves szakaszokon és a Col du VAM-on kívül a széllel is meg kellett küzdenünk. Minden kilométer komoly energiát vett ki a szektorokban, de a végén bíztam a gyors lábaimban. Boldog második vagyok, mert Van Gestel többször is megmutatta, hogy ő a legerősebb. A március fontos hónap lesz számomra, így örülök, hogy a tervek szerint teljesítek.
Peák Barnabás

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Intermarché-Wanty-Gobert FB
'Fel a tetejéhez' gomb