MKSZ hírek

Megállapodás az Óbudai Egyetemmel

Ma reggel dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke és Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora aláírták azt az együttműködési megállapodást, amely elsősorban az utánpótlás-nevelésről, a sportcélú infrastruktúra fejlesztéséről és az edzési, versenyzési lehetőségek kiszélesítéséről szól.

Az ünnepélyes ceremónián az egyetem rektora elmondta, céljuk egy olyan eredményes együttműködés megteremtése, amelyből kölcsönösen profitálhat a hazai kerékpársport és az óbudai egyetemi, hallgatói élet. Hozzátette, az egyetem saját sportfejlesztési stratégiájához szorosan illeszkedik, hogy keressék a szabadidős és versenysport integrálásának lehetőségét, akár versenyszervezési, akár oktatási oldalról. Az egyetem partner lehet infrastruktúra-fejlesztésben, kerékpáros úthálózat tervezésében és kialakításában és a sportághoz kapcsolódó eszközök tárolásában, üzemeltetésében egyaránt. – mondta Kovács Levente.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke megerősítette, hogy az elmúlt évek kimagasló eredményeihez hozzájárult, hogy a Szövetség elkötelezett a sportág társadalmi és oktatási kapcsolatrendszerének folyamatos fejlesztésében. Mint mondta, Magyarországon három olyan kiemelt területet lát, amely a versenyképesség mentén igyekszik megújítani saját magát; ez a sport, a turizmus és az oktatás. Ma a világon a futás mellett a második leggyorsabban növekvő sportág a kerékpározás. Szerinte a Szövetség számos tekintetben profitálhat a mostani együttműködésből, hiszen az Óbudai Egyetem oktatási portfóliója a mérnökképzés köré összpontosul, a kerékpársport pedig egy olyan technikai sportág, amelyben mind a létesítmények, mind a kerékpárutak, mind pedig a sporteszközök megkövetelik a mérnöki precizitást és szemléletet. A mostani megállapodás újabb lendületet adhat a hazai bringasportnak. – zárta gondolatait az elnök.

Dr. habil. Anthony Gall, építész, tervező-mérnök, aki dékáni pozíciót tölt be a felsőoktatási intézményben 2021-ben lett a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja. Az ő nevéhez fűződik többek között a debereceni velodrom tervezése, ugyanakkor egyetemi oktatóként fontosnak tartja a rekreációs és sportcélú tevékenységet a fiatal hallgatók tekintetében is.

'Fel a tetejéhez' gomb