MTB

Buzsáki Virág a Strüby-Bixs MTB csapathoz igazolt

Közösségi média oldalain jelentette be a hírt Buzsáki Virág, hogy a 2022-es idényben az UCI besorolású, svájci Strüby-Bixs MTB csapatában versenyez.

„2020 októberben elhatároztam, hogy időt, energiát és pénzt nem spórolva, belefektetek mindent a kerékpározásba, hogy egy évvel később meglássam érdemes-e ezt folytatni. A szezon első versenyein rájöttem mennyire szeretek küzdeni, mennyire vágyom a nagyobbnál nagyobb kihívásokra. Az edzés-pihenés-edzéstartás aránya nagyjából májusig volt tartható, amikor az edzések tartásába több energiát kellett beleölnöm, mint az optimális lett volna a tréningjeim szempontjából. Itt a teljesítményem is megállt a fejlődésben és nagyjából ki is rajzolódott, hogy ez a világkupa tizenötödik hely az, amire ilyen körülmények között képes vagyok.

Nyár közepére a szervezetem is kezdte felmondani a szolgálatot, amire rájött az is, hogy édesanyám meghalt, maga után hagyva egy teljes életet, amit nekem kellett lezárni. Ez rengeteg időt és energiát vett igénybe, amire nem lehetett azt mondani, hogy majd edzés után megcsinálom, ráér holnap. Akkor és azonnal kellett, ezért nagyon sok edzés kimaradt. Az addig stagnáló formám mélyzuhanásnak indult. Ennek az eseménysorozatnak a következménye lett az, hogy kihagytam az Európa-bajnokságot, ezzel is időt szakítva a kétségbeesett kármentésre, amivel a világbajnokságra szerettem volna felkészülni. Nem lett életem eredménye, de nem is bántam, mert akkor már a jövőm több, mint sínen volt.

2022 január 1-jével egy lépcsőfokkal feljebb lépek. Kilépek Magyarország határai közül és egy svájci UCI csapathoz igazolok. Annyira mondogattam, hogy ilyen körülmények között ez a maximum, amit nyújthatok, hogy talán elhitte a sors is és kaptam egy megelőlegezett ajándékot, amolyan, ha így gondolod, akkor parancsolj: megkapsz előre mindent, ahhoz hogy úgy élhess, mint egy igazi sportoló. Háttér, hozzáállás, felszerelés. Mutasd meg ezekkel mire vagy képes!

Úgy gondolom, hogy az idei teljesítményem után nem járna ekkora jutalom, ezért érzem úgy, hogy ez egy megelőlegezett lehetőség a számomra. Semmit nem vártam még ennyire, mint a jövő évet. Rengeteg kaland és kihívás a láthatáron. Köszönöm az elmúlt két évet az SVS Pro Teamnek, mert nélkülük most nem lennék ott, ahol és nem az az ember lennék, aki. Lehetőséget adtak idén a továbblépésre és ez sikerült is” – írta közösségi média oldalain Virág, aki később azt is elárulta, hogy július közepén szinte valamennyi UCI csapatnak írt egy megkeresést, melyekre három nemleges és két igen válasz érkezett, a Strüby-Bixs sorával pedig már szeptemberben megszületett a megegyezés.”

Andreas Kurmann nagyon régen benne van a sportban, évek óta működteti ezt a csapatot, amelynek legfőbb szponzorai az építőiparban érdekelt Strüby valamint a Bixs kerékpárgyár.

A tervek szerint Virág valamennyi XCO világkupa-fordulón rajthoz állhat, a cél a fejlődés, hogy 2023-ra újra szintet léphessen és még egy ennél is erősebb csapatban folytathassa a pályafutását.

A csapat versenyzői: Buzsáki Virág (magyar, U23), Tina Züger (svájci, U23), Paula Grorycka (lengyel) és Jeremias Marti (svájci).

'Fel a tetejéhez' gomb