Országút

Olaszországban folytatja Lepold Zoltán

A 2021-es idényt a Green Riders színeiben töltő Lepold Zoltán Antal a talján Pedale Scaligero Verona dilettanti sorához szerződött.

Lepold Zoltán Antal szerződést kötött a veronai Pedale Scaligero csapatával, akik a 2022-es idénytől a General Store Essegibi F.Ili Curia kontinentális sorának fiókcsapataként funkcionálnak. Zoli első éves U23-as versenyzőként január elején már ki is utazott Olaszországba.

A 2021-es évad viszonylag jól sikerült a magyar kerekes számára, hisz korosztályában harmadikként zárt a hegyi ob-n, második lett a mezőny országos bajnokságon, ráadásként huszonnégy nemzetközi UCI versenynappal rendelkező ifjúsági versenyzőként ő volt az egyetlen hazai bringás, aki sikerrel abszolválta a juniorok flandriai országúti világbajnoki futamát.

„Óriási lehetőség kapujába érkeztem és mindent meg is fogok tenni azért, hogy a lehető leggyorsabban beilleszkedjek az olasz versenyek világába. Korán kezdődik a szezon és későn ér véget, tehát meglehetősen sok viadal vár rám, ami bizonyosan elősegíti majd a fejlődésem. Hiszem azt, hogy megfelelő edzésmunkával és az idény során mutatott teljesítménnyel lehetőségem nyílhat fentebb lépni egy osztállyal. Bízom benne, hogy hozzájárulhatok az új csapatom sikereihez. Köszönettel tartozom Stubán Ferencnek, aki rengeteget segített abban, hogy ez a szerződés megvalósulhasson” – nyilatkozott röviden a terveiről Zoli.

'Fel a tetejéhez' gomb