Cyclo-cross

Vas Kata Blanka és Búr Zsolt lettek a szakág legjobbjai!

Cyclo-cross Országos Bajnokság 2022

 Budapesten a Városligetben rendezték meg január 9-én, vasárnap a 2022-es Cyclo-cross Országos Bajnokságot. A felnőtt hölgyek között a papírformának megfelelően Vas Kata Blanka (SD Worx), míg az elit férfiaknál Búr Zsolt (Vialand Racing Team) szerezte meg a bajnoki címet.

2017 után adott otthont újra cyclo-cross versenynek a Városliget, amely viadal ezúttal a 2022-es bajnoki címekről volt hivatott dönteni. A pálya meghatározó részét a Királydomb adta, amelyre többször is fel kellett tekernie a kerekeseknek. Napsütéses, száraz, ám fagypont körüli hőmérsékletben rajtoltak el a futamok. Vas Kata Blanka (SD Worx) népszerűségének köszönhetően rengetegen látogattak ki a bajnokságra, talán soha nem voltak még ennyien egyetlen CX ob-n sem.

Az első rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep. A WU11-es lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team), a két évvel idősebb hölgyeknél pedig Hegedűs Heléna (Cube-Csömör) sikerét hozta a csatározás. A fiúknál U11-ben Horváth Leó (Superior Racing Team), míg U13-ban Kovács Béla (DSI Cycling Team) győzött.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. Az abszolút győzelmet az U17-es Vas Barnabás (Cube-Csömör) szerezte meg, miközben U15-ben Berencsi Benedek (Speed-Way Team) diadalmaskodott. WU15-ben Szücs Borbála (Greenzone ZKSE), WU17-ben pedig csapattársa Bruchner Regina (Greenzone ZKSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Az U19-es lányok és fiúk valamint az elit és Master hölgyek ezúttal is egy rajtban kaptak helyet. A fiúknál Takács Valent Márk (Cube-Csömör) magabiztos fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Oravecz Lora (PCCC) bizonyult megállíthatatlannak. Az elit nőknél a papírformának megfelelően Vas Kata Blanka (SD Worx) abszolút futamgyőztesként, a tizenkilenc éven aluli fiúkat is maga mögé utasítva, hatalmas előnnyel védte meg bajnoki címét, mögötte Schmidel Regina (Cube-Csömör) lett a második, míg Jordán Dorka (Panorama-Hungary Women’s Cycling Team) ért célba harmadikként. A Master kategóriában Király Katalin (Trek Se) ünnepelhetett.

Az elit férfiaknál Búr Zsolt (Vialand Racing Team) ugyancsak nagy fölénnyel, bő két perc fórral hódította el a bajnoki elsőséget, Székely Benedek (Fillari Team Budaörs) és Cser Gábor (Epronex-Hungary Cycling Team) előtt – a Master 1 futamban pedig Nochta Zsolt (VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team) ölthette magára a bajnoki mezt.

Az országos bajnokság a további Master futamokkal zárult. Master 2-ben Adame László (Merida Maraton Team-CST), Master 3-ban Kiss Attila (CoffeeRide SE), Master 4-ben pedig Hajagos István (MKB Cycling Team) nyert.

EREDMÉNYEK

2022vas09janEgész napKiemeltCyclo-cross Országos BajnokságBudapest - Városliget KirálydombSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb