Cyclo-cross

Vas Kata Blanka hetedik a 2022-es év első CX versenyén

Az SD Worx magyar kiválósága az X2O Badkamers Trofee baali viadalán kezdte az újévet

Január 1-jén a GP Sven Nys versennyel folytatódott a harmadik számú nemzetközi CX-sorozat, az X2O Badkamers Trofee. A pálya a Golazo vállalat egyik ékköve, hisz 2016-ban itt nyitották meg az utánpótlás számára a Sven Nys Kerékpáros Központot. A Balenberg emelkedője körül kijelölt nyomvonal 85%-a természetes elemeket tartogatott, ráadásul az agyagfelület, az esős körülmények között igencsak nehézzé változtatta az útvonalat.

Ezúttal Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) volt az, aki megpróbált borsot törni az aktuális világbajnok, Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) orra alá. A verseny legelején még Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) is jól tartotta magát, miközben Blanka a hatodik hely környékén tempózott.

A mindössze négykörös, de annál nehezebb megmérettetés első negyedében Alvarado és Brand duója faképnél hagyta a többieket, innentől pedig kettőjükről szólt a viadal, amelyet végül mindössze négy másodperc előnnyel, a 2021/2022-es Cyclo-cross szezonban immáron a tizennegyedik sikerét ünnepelve nyert meg Brand, Alvarado előtt.

Betsema lett a harmadik, Vas Kata Blanka pedig 2 perc 20 másodperc hátránnyal a hetedik helyen ért célba.

A sorozat összetettjében négy fordulót követően továbbra is Betsema vezet – Vas Kata Blanka a kilencedik. Folytatás január 5-én Herentalsban.

EREDMÉNY

POS NAME TEAM AGE NAT RESULT PTS

1

LUCINDA BRAND BALOISE TREK LIONS 33 NED 0:44:28 80

2

CEYLIN DEL CARMEN ALVARADO ALPECIN – FENIX 24 NED 0:44:32 60

3

DENISE BETSEMA PAUWELS SAUZEN – BINGOAL 29 NED 0:45:05 40

7

KATA BLANKA VAS TEAM SD WORX 21 HUN 0:46:48 17
Forrás
Fotó: Vas Kata Blanka FB
'Fel a tetejéhez' gomb