Cyclo-cross

Zalaegerszeg adott otthont a CX kupának

December 12-én Zalaegerszeg adott otthont a 2021/2022-es Cyclo-cross kupaszezon soron következő futamának. Az elit férfiaknál Sylvester Balázs (Cube-Csömör), a nőknél pedig Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) diadalmaskodott.

A Restart-GreenZone új állomásként került be a sorozatba, ráadásul több szempontból is érdekes viadalnak bizonyult, hisz a környezettudatosság jegyében rendezték meg – a szervezők vállalták, hogy annyi fát ültetnek a verseny után, mint ahány bringás rajthoz áll. A két és fél kilométeres pálya bővelkedett akadályokban, homokfal, lépcső és palánk is nehezítette a kerekesek előrehaladását. Ezen felül a tizenöt négyzetméteres LED fal is igazi kuriózumnak számított, nem beszélve a rajt-cél terület mellett lévő fűtött tornateremről, amely az eredményhirdetés mellett melegedőként is szolgált.

A délelőtti program a kilenc éven aluliak korcsoportjainak futamával kezdődött. A minipályán a lányoknál Jóny Millie Sophie (Superior Racing Team), míg a fiúknál Honti Ágoston Viktor (Delta MTB Sopron) bizonyult a legerősebbnek.

A második rajtban, a kis körön a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep. A WU11-es lányoknál Trám Noémi (Kis-Galya KSE), a két évvel idősebb hölgyeknél pedig Hegedűs Heléna (Cube-Csömör) sikerét hozta a csatározás. A fiúknál U11-ben Honti Tamás Attila (Delta MTB Sopron), míg U13-ban Szilasi Dániel (Superior Racing Team) győzött.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. A pálya számukra már kicsit nehezedett. Az abszolút győzelmet az U17-es Vas Barnabás (Merida Maraton Team-CST) szerezte meg, miközben U15-ben Magyar Botond (Kis-Galya KSE) diadalmaskodott. WU15-ben Szücs Borbála (Greenzone ZKSE), WU17-ben pedig Bruchner Regina (Greenzone ZKSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

11 óra 45 perckor az U19-es fiúk valamint az elit és Master nők küzdöttek meg egymással. A fiúknál Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) fölényét siker koronázta. Az elit nőknél Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) haladt át elsőként a célvonalon Horváth Adél előtt, míg a Master hölgyeknél Kriston Judit (Footstrong SE) nyert.

A Magyar Kupa Elit-Master 1 futamán már hat kört abszolváltak a résztvevők. Elitben Sylvester Balázs (Cube-Csömör) ünnepelhetett, Ferenczi Balázs (Merida Maraton Team-CST) lett a második, míg Darányi Bence (Buruczki Training System) zárt harmadikként, a Master 1-ben pedig Porcsin Levente (DKSI Cycling Team) győzött.

A kupaforduló a Master és a hobbi korosztályok további küzdelmeivel zárult. Master 2-ben Adame László (Merida Maraton Team-CST), Master 3-ban Szilágyi Szabolcs (MASH Racing Team), Master 4-ben Gál István József (Kerékpársport 2000 SE), a hobbi kategóriában pedig Filó András (Mesterbike 575 Team) és Lőrincz Brigitta (Greenzone ZKSE) emelhette magasba a karjait.

EREDMÉNYEK

2021vas12decEgész napRESTART Cyclo-cross Magyar KupaZalaegerszeg - Apáczai Csere János Művelődési KözpontSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb