Országút

Peák Barnabás marad a World Tourban!

Az Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux csapatában folytatja Peák Barnabás

Az ausztrál Team BikeExchange sorától két év után távozó Peák Barnabás 2022-ben is egy WorldTeam sorban versenyezhet, miután a belga Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux csapatához írt alá.

Mint ismert, Peák Barnabás a 2018-as és a 2019-es szezonban elért kiváló eredményei megnyitották számára az utat, így az elmúlt két szezont az egyetlen ausztrál WorldTeam sornál tölthette, számos nagy presztízzsel bíró versenyen rajthoz állva. A 2022-es idényre azonban nem kapott tőlük szerződést, végül a belga Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux igazolta le, akik egy évre kötötték magukhoz a magyar kerekest.

„A következő szezonban szeretnénk erősödni a sprintekben, épp ezért nagyon örülünk, hogy egy olyan kerekest találtunk, mint Barnabás, aki tökéletesen beleillik ebbe az elképzelésbe. Az elmúlt két idény nem volt könnyű számára, de meg vagyunk győződve arról, hogy a csapatunkban egy erős és stabil versenyzővé fog válni. Megvan benne az a lehetőség, hogy a következő szintre lépjen” – nyilatkozta Aike Visbeek teljesítménymenedzser.

Természetesen Peák Barnabás is nagyon örül az adódó lehetőségnek.

„Ez egy nemzetközi csapat, számos náció színeit képviselve, a versenyzőket pedig inspirálják a belga kerékpársport hagyományai. Az első benyomásaim nagyon pozitívak, különösen a családias légkör és a szakmai profizmus nyűgözött le. Tisztában vagyok a vezetés célkitűzéseivel és eltökélt vagyok, hogy ebben részt vehessek, s ezáltal elérjem a saját céljaimat is. Keményen dolgozva bízom abban, hogy megvalósul az álmom és ott lehetek a 2022-es Olasz Körverseny rajtjánál, nem csak azért, mert ez lehetne pályafutásom első háromhetese, hanem mert jövőre a hazámból, Magyarországról indul a Giro” – vélekedett az adódó esélyekről Peák.

'Fel a tetejéhez' gomb