Cyclo-cross

Ballószög adott otthont a CX Magyar Kupa harmadik fordulójának

November 21-én Ballószögön folytatódott a 2021/2022-es Cyclo-cross kupaszezon. Az elit férfiaknál Búr Zsolt (Vialand Racing Team), a nőknél pedig Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) diadalmaskodott.

Az öt fordulóból álló szezon harmadik állomása tehát Ballószög volt. A kecskeméti bejegyzésű MKB Cycling Team 2013 óta rendez cross versenyeket, ám ezúttal a régiójuk talán legsportosabb kistelepülésére vitték el a futamukat. A technikás pálya aszfaltos, füves, salakos és homokos részeket is tartogatott.

A délelőtti program a kilenc éven aluliak korcsoportjainak futamával kezdődött. A minipályán a lányoknál Jóny Millie Sophie (Superior Racing Team), míg a fiúknál Demeter Mihály (Superior Racing Team) bizonyult a legerősebbnek.

A második rajtban, a kis körön a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep. A WU11-es lányoknál Trám Noémi (Kis-Galya KSE), a két évvel idősebb hölgyeknél pedig Hegedűs Heléna (Limitless Team XCO Nagykanizsa) sikerét hozta a csatározás. A fiúknál U11-ben Horváth Leó (Superior Racing Team), míg U13-ban Szilasi Dániel (Superior Racing Team) győzött.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. A pálya számukra már kicsit nehezedett. Az abszolút győzelmet az U17-es Vas Barnabás (Merida Maraton Team-CST) szerezte meg, miközben U15-ben Tóth Márk (Crosskovácsi SKE) diadalmaskodott. WU15-ben Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárdi Szabadidős KE), WU17-ben pedig Bruchner Regina (Greenzone ZKSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

11 óra 45 perckor az U19-es lányok és fiúk valamint az elit és Master nők küzdöttek meg egymással. A fiúknál Mindszenti Ákos (DVTK Cycling Team) fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Zsidai Lilla (Limitless Team XCO Nagykanizsa) bizonyult megállíthatatlannak. Az elit nőknél Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) haladt át elsőként a célvonalon Kapott Szonja (Tipográfia Ladies Cycling) és Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) előtt. A Master hölgyeknél Kriston Judit (Footstrong SE) nyert.

A Magyar Kupa Elit-Master 1 futamán már tizenkét kört abszolváltak a résztvevők. Elitben Búr Zsolt (Vialand Racing Team) ünnepelhetett, Rózsa Balázs (Epronex-GESU Bikewear) lett a második, míg Málnási József Attila (Carcover Racing Team) zárt harmadikként, a Master 1-ben pedig Porcsin Levente (DKSI Cycling Team) győzött.

A kupaforduló a Master és a hobbi korosztályok további küzdelmeivel zárult. Master 2-ben Adame László (Merida Maraton Team-CST), Master 3-ban Kiss Attila (CoffeRide SE), Master 4-ben Hajagos István (MKB Cycling Team), a hobbi kategóriában pedig Bartha Gábor (HOTE Cycling Team) és Farkas Janka (Hírös ESC) emelhette magasba a karjait.

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: Kecskeméti Első Sor
'Fel a tetejéhez' gomb