Cyclo-cross

Vas Barnabás nyerte a Jaarmarktcross U17-es futamát

Úgy tűnik, hogy Vas Kata Blanka öccse, Barnabás is egyre inkább felhívja magára a figyelmet a Cyclo-cross szakágban, miután a minap a Superprestige-sorozat nieli korosztályos futamában győzedelmeskedett.  

A magyar kerekes volt a legjobb a tizenhét éven aluliak versenyében, megelőzve a belga Axel Van Den Broek-öt és a holland Antoine Quint.

Vas Barnabásnak ez az első belgiumi győzelme, miután néhány napja a Rijkevorselcross során lett harmadik, majd Arendonkban zárt negyedikként.

„Soha nem gondoltam volna azt, hogy egy ilyen nagy presztízsű versenyen nyerhetek. A második körben sikerült meglépnem a többiektől, az előnyöm pedig végig kitartott, bár az utolsó rész azért izgalmas volt, hisz Axel a homokban jóval gyorsabban haladt, így keményen kellett hajtanom még a célegyenesben is. Ez az első győzelmem itt Belgiumban, aminek persze rettenetesen örülök. Szeretem az ilyen technikás pályákat. A nővérem a példaképem, remélem, hogy idővel a nyomdokaiba léphetek” – nyilatkozta Barnabás a célba érkezést követően.

EREDMÉNY

POS BIB NAME NAT TEAM
1 26 VAS Barnabás HUN Merida Maraton Team CST Hungary
2 32 VAN DEN BROEK Axel BEL BERT CONTAINERS – PAUWELS SAUZEN CYCLING TEAM
3 21 QUINT Antoine NED DE PEDDELAARS
Forrás
Fotó: Vas Péter
'Fel a tetejéhez' gomb