Cyclo-cross

Iszkaszentgyörgyön rendezték a második CX Magyar Kupát

A Garmin Trail Zone viadalán az elit férfiaknál Sylvester Balázs (Cube-Csömör), a nőknél pedig Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) volt a leggyorsabb.

November 7-én Iszkaszentgyörgy adott otthont a soron következő Cyclo-cross Magyar Kupa fordulónak. A szervezők idén az egész pályát beköltöztették a kastélypark területére, sok helyen módosult a nyomvonal és változott a kör iránya is. A gyors, hosszú nagy ívű kanyarokkal teletűzdelt útvonal egy klasszikus cross verseny feltételeit teremtette meg.

A délelőtti program a kilenc éven aluli lányok és fiúk futamával vette kezdetét. Előbbiben Horváth Anna (Greenzone ZKSE), míg utóbbiban Honti Ágoston Viktor (Delta MTB Sopron) bizonyult a legerősebbnek.

A második rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep. A WU11-es lányoknál Trám Noémi (Kis-Galya KSE) sikerét hozta a csatározás, az U11-es fiúknál pedig Honti Tamás Attila (Delta MTB Sopron) győzött. WU13-ban Hegedűs Heléna (Limitless Team XCO Nagykanizsa) aratott magabiztos győzelmet, míg a fiúknál Kovács Béla (DKSI Cycling Team) volt a legügyesebb.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. A pálya számukra már kicsit nehezedett, ők a 2,67 kilométeres nagy körön versenyeztek. Az abszolút győzelmet az U17-es Kálmán Dániel Ákos (Greenzone ZKSE) szerezte meg, miközben U15-ben Tóth Márk (Crosskovácsi SKE) diadalmaskodott. WU15-ben Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő KE), WU17-ben pedig Bruchner Regina (Greenzone ZKSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

11 óra 45 perckor az U19-es lányok és fiúk valamint az elit és Master nők küzdöttek meg egymással. A fiúknál Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) magabiztos fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Zsidai Lilla (Limitless Team XCO Nagykanizsa) bizonyult megállíthatatlannak. Az elit nőknél Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) haladt át elsőként a célvonalon Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) és Péteri Niké (Fehérvár Cycling Team) előtt. A Master hölgyeknél Reitingerné Golyán Szabina (Vitalitás SE) nyert.

A Magyar Kupa Elit-Master 1 futamán már kilenc kört abszolváltak a résztvevők. Elitben Sylvester Balázs (Cube-Csömör) ünnepelhetett, Buruczki Szilárd (Buruczki Training System) lett a második, míg Málnási József (Carcover Racing Team) zárt harmadikként, a Master 1-ben pedig Porcsin Levente (DKSI Cycling Team) győzött.

A kupaforduló a Master korosztály további küzdelmeivel zárult. Master 2-ben Reitinger Gábor (Vitalitás SE), Master 3-ban a román Gustav Mircea (Mures Cycling), Master 4-ben pedig Gál István József (Kerékpársport 2000 SE) emelhette magasba a karjait.

EREDMÉNY

2021vas07novEgész napGarmin Trail Zone Magyar KupaIszkaszentgyörgy - KastélySzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb