BMX Freestyle

Flatland OB – Adrenalin és sok más

November 7-én vasárnap rendezik a BMX Flatland Országos Bajnokságot Budapesten, a Duna Plázában. Az esemény szervezését Rob Alton, a Sport Zone SE vette a szárnyai alá.

“Izgatottan várom az OB-t. Minden kategóriában erős küzdelemre számítok a riderektől és jó közönséget várok, éppen ezért örömteli, hogy egy nyilvános plázában lesz a rendezvény, így lehetőségünk van rá, hogy bemutassuk ezt a csodálatos sportágat az embereknek. Különösen izgatott vagyok, hogy bemutathatom a Sport Zone SE új generációját” – mondta Rob, az esemény szervezője. Nem ez az első alkalom, hogy Rob megmérettetést szervez a sportolóknak.

“A Sport Zone SE elindítása óta minden évben kettő rendezvényt szerveztem, amíg el nem ért minket a Covid. A március mindig a Sport Zone SE születésnapja volt, így ez egy vidámabb esemény volt. Novemberben pedig egy komolyabb verseny, amin nemzetközi versenyzők is részt vehettek, akik szép számmal érkeztek, rendszerint öt-hat országból is jöttek az éllovasok.”

Vasárnapra már negyvenöt rider regisztrált öt országból, junior, lány, amatőr és profi kategóriában. Rob elmondása szerint a választás azért éppen a Duna Plázára esett, mert a sportágat a nyilvánosság előtt kell népszerűsíteni.

“Hosszú évek óta ezek a versenyek mindig iskolákban vagy elrejtve zajlottak, és csak a versenyzők és barátaik jöttek el. Tehát azok, akik ott vannak, már amúgy is jelen vannak a flatlandben. – magyarázta Rob – Évekkel ezelőtt voltak nagy rendezvények, amiken részt vettünk, de ez most más, mert ez teljes egészében csak rólunk szól, egy olyan helyen, ahol nem kell aggódni az időjárás miatt, és akár száz ember is eljöhet megnézni, teljesen ingyen.”

De mi is az a Flatland pontosan?

“Sokan úgy írják le a BMX Flatland-et, hogy „Break Tánc” kerékpáron. Az alapkoncepció az, hogy csak síkfelületen történnek trükkök, rámpák és akadályok nélkül. Ez egy nagyon egyéni sport, ahol a versenyzők megtalálják a saját stílusukat, és saját trükköket, trükk-kombinációkat készítenek. Egyes versenyzők inkább csak az első keréken közlekednek, mások a hátsó keréken, és vannak, akik mindkettőt használják, ami a készség és a trükkök szélesebb skáláját mutatja. Ez egy nagyon szubjektív sport, amelyet nehéz megítélni, különösen magasabb szinteken. A legfontosabb, hogy mindig a biciklin maradjunk.”

Tehát ha valaki extrém trükköket, gyorsaságot és rengeteg adrenalint szeretne látni, mindenképpen látogasson el november 7-én a budapesti Duna Plázába 10:30-18:00 között.

2021vas07novEgész napBMX Flatland Magyar BajnokságBudapest - Duna PlázaSzakágBMX FreestyleKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

Szerző
Takács Dóra – Sportivo
Forrás
Fotó: Sportivo
'Fel a tetejéhez' gomb