MKSZ hírek

Újabb mérföldkő az utánpótlás-nevelésben

Nyilvántartásba vették a Kerékpáros Utánpótlásért Alapítványt

A Fővárosi Törvényszék nyilvántartásba vette a Kerékpáros Utánpótlásért Alapítványt. Ezzel elhárult az utolsó technikai akadály az utánpótlás korosztályok sportolóit nevelő és versenyeztető klubok külön támogatásának útjából. Az Alapítvány nyílt, ahhoz bárki csatlakozhat, aki a céljaival egyetért és úgy gondolja, hogy ezt anyagi támogatással is ki kívánja fejezni.

Princzinger Péter idén nyáron a kuratórium vezetőjének Kovács Kristófot kérte fel, Cseh Veronika és Porcsin Levente, mint korábbi versenyzők kuratóriumi tagként segítik a munkát. A cél, hogy a fiatalok versenyrutint szerezve minőségi kerékpárosokká válhassanak, ehhez kap plusz hozzájárulást a 8-19 esztendős korosztály. A Kerékpáros Utánpótlásért Alapítványba érkező összegek felhasználásáról minden november-decemberben döntenek majd a következő esztendőt illetően.

dr. Kovács Kristóf kuratóriumi elnök

„Az MKSZ költségvetésén kívüli forrásokat is mozgósítanunk kell, ha még nagyobb fejlődést szeretnénk elérni az utánpótlás-nevelésben. A felajánlható hozzájárulásnak sem alsó, sem felső határa nincs, ki-ki lehetőségeihez mérten támogathatja az Alapítványt, azon keresztül az utánpótlás-nevelést. Az Alapítvány számláján jelenleg az alapításkor elhelyezett vagyoni hozzájárulás, azaz 1 millió forint van. A Kuratórium annyi forrást tud majd odaítélni az utánpótlás-nevelést végző kluboknak, amennyire ez az összeg év végéig gyarapodik. ” – mondta dr. Kovács Kristóf, a Kuratórium elnöke az Alapítvány bejegyzése kapcsán.

Tájékoztatása szerint a kurátorok az év végéig kidolgozzák, és az Alapítvány honlapján nyilvánosságra hozzák a beérkező források felosztásának elveit. „Olyan algoritmusban gondolkodunk, amely objektív mutatókon alapul és ösztönzi-, illetve elismeri a versenyeztetést. A forrásfelosztás alapja első alkalommal a 2020-as és a 2021-es szezon országos bajnokságain való részvétel lehet.” – tette hozzá az elnök.

Az alapítvány honlapja itt érhető el:

BRINGALAPITVANY.HU

'Fel a tetejéhez' gomb