Cyclo-cross

Elrajtolt a 2021/2022-es Cyclo-cross Magyar Kupa

Október 24-én Kazincbarcikán vette kezdetét a 2021/2022-es Cyclo-cross kupaszezon. Az elit férfiaknál Búr Zsolt (Vialand Racing Team), a nőknél pedig Kapott Szonja (Tipográfia Ladies Cycling) volt a leggyorsabb.

Az öt fordulóból álló szezon első állomása tehát az a Kazincbarcika volt, amely a szakág egyik legrégebbi versenyhelyszíne. Sajnos az elmúlt év pandémiás szabályozásai nem tették lehetővé a tavalyi viadal megrendezését, de most egy újragondolt pályával várta a szervezőség a szakág szerelmeseit. Az eddigi híd melletti homokágy mellé bekerült egy újabb homokos szakasz, de egy rövid, meredek emelkedővel is kiegészült a nyomvonal.

A délelőtti program a kilenc éven aluliak korcsoportjainak futamával kezdődött. A 400 méteres minipályán a lányoknál Hegedűs Helga (Limitless Team XCO Nagykanizsa), míg a fiúknál Demeter Mihály (Superior Racing Team) bizonyult a legerősebbnek.

A második rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep az 1,3 kilométeres kis körön. A WU11-es lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team), a két évvel idősebb hölgyeknél pedig Kárpáti Mira (Kőbánya Cycling Team) sikerét hozta a csatározás. A fiúknál U11-ben Honti Tamás Attila (Delta MTB Sopron), míg U13-ban Szilasi Dániel (Superior Racing Team) győzött.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. A pálya számukra már kicsit nehezedett, ők a 2,8 kilométeres nagy körön versenyeztek. Az abszolút győzelmet az U17-es Pakot András Gusztáv (Kőbánya Cycling Team) szerezte meg, miközben U15-ben Tóth Márk (Crosskovácsi SKE) diadalmaskodott. WU15-ben Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő KE), WU17-ben pedig Bruchner Regina (Greenzone ZKSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

11 óra 45 perckor az U19-es lányok és fiúk valamint az elit és Master nők küzdöttek meg egymással. A fiúknál Mindszenti Ákos (DVTK Cycling Team) magabiztos fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Zsidai Lilla  (Limitless Team XCO Nagykanizsa) bizonyult megállíthatatlannak. Az elit nőknél Kapott Szonja (Tipográfia Ladies Cycling) haladt át elsőként a célvonalon Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) és Péteri Niké (Fehérvár Cycling Team) előtt. A Master hölgyeknél Kriston Judit (Footstrong SE) nyert.

A Magyar Kupa Elit-Master 1 futamán már nyolc kört abszolváltak a résztvevők. Elitben Búr Zsolt (Vialand Racing Team) ünnepelhetett, Sylvester Balázs Tibor (Cube-Csömör) lett a második, míg Székely Benedek (Fillari Team Budaörs) zárt harmadikként, a Master 1-ben pedig Dovák Dávid (Hote Cycling Team) győzött.

A kupa első fordulója a Master korosztály további küzdelmeivel zárult. Master 2-ben Adame László (Merida Maraton Team-CST), Master 3-ban Szilágyi Szabolcs (MASH Racing Team), Master 4-ben pedig Gál István József (Kerékpársport 2000 SE) emelhette magasba a karjait.

A CX Magyar Kupa következő fordulója

2021vas07novEgész napGarmin Trail Zone Magyar KupaIszkaszentgyörgy - KastélySzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

EREDMÉNYEK

2021vas24oktEgész napXI. KolorCross - Kazincbarcika Magyar KupaKazincbarcika - Csónakázó tóSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

'Fel a tetejéhez' gomb