Cyclo-cross

Nemzetközi porondra léphet a CX utánpótlás

A MKSZ UP fejlesztési stratégiájának fontos eleme a cyclo-cross megfelelő pozícionálása. Ez a szakág a kerékpárral való ismerkedés egyik alap szakága. A fiatal sportolók az edzéseken túl, látványos és izgalmas versenyeken vesznek részt közúti forgalomtól elzárt területen, mindenki által könnyen elsajátítható módon fejlődik kerékpár kezelési ismeretük.

Az MKSZ vezetésének és a CX Szakági Tanácsnak a Magyar Kupa sorozat és az Országos Bajnokság időpontjainak kijelölésénél kiemelt cél volt, az egyéb szervezők által rendezett hazai  és szlovák kupasorozatokhoz illeszkedés, az időpont ütközések elkerülése. A hazai egyesületek számára ezáltal megnyílik a saját, megfelelő versenyprogram összeállításának lehetősége, így aki tud és akar, akár minden hétvégén tud majd versenyezni.

Az MTB XC szakágban kipróbált modellt az idei szezonban a cyclo-crossba is átültetjük és a hazai CX történetében eddig soha nem tapasztalt módon a legeredményesebb fiatalok MKSZ szervezett keretei és helyszíni szupportja jóvoltából a klubok társfinanszírozásában részt vehetnek a Szlovák CX Kupa 2021 november 13-14-i dupla fordulóján Kistapolcsányban (Topoľčianky).

A mountain bike szakági támogató rendszerhez hasonlóan a fiatalok a külföldi versenyeken a válogatottéhoz hasonló szupportot, technikai és taktikai segítséget kapnak, amely összekovácsolja őket, megteremtve azt az élményt, amelyet hazánk képviselete nyújt egy rangos, nemzetközi versenyen. Érdemes tehát résztvenni a sorozatban, tapasztalatot és nemzetközi rutint szerezni.

Azt, hogy van keresnivalójuk a külföldi versenyeken a hazai UP legjobbjainak, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy két forduló után a Szlovák CX Kupa összetett versenyében U17 korosztályban Vas Barnabás  (Merida Maraton Team CST) és Takács Zsombor (Superior MTB Team) áll az első és második helyen, míg az U13 korosztályban Kovács Béla (DKSI Cycling Team) foglalja el a harmadik helyet.

A 20-25 fős versenyzői utazó keretet az U13-U19 és WU13-WU19 korosztályokból választjuk ki a szövetségi kapitány és a CX Szakági Tanács közös döntése alapján, az addig lezajló kazincbarcikai és iszkaszentgyörgyi MK forduló összetett állása és az ott nyújtott teljesítmények alapján.

NEVEZÉS

SPORTORIGO – Cyclo-cross (CX)

A kazincbarcikai futam nevezési határidejét 2021. október 22-e péntekig meghosszabbítottuk!
'Fel a tetejéhez' gomb