Országút

Vas Kata Blanka világbajnoki negyedik!

Az olasz Elisa Balsamo az elit női világbajnok

A flandriai világbajnokság utolsó előtti versenynapjának délutánján következett az elit hölgyek mezőnyversenye, akik Antwerpenből rajtoltak, majd 157,7 kilométert és húsz falat leküzdve Leuvenben értek célba. A rajtnál természetesen ott volt Európa-bajnoki ezüstérmes kiválóságunk, Vas Kata Blanka is.

A kezdeti kisebb bukásoktól eltekintve viszonylag sokáig nyugodt mederben zajlódtak a történések, aztán hetvenöt kilométerre a célvonaltól az új-zélandi Michaela Drummond lendült támadásba, ám a belga és a brit sor vezérletével hamar megfogták.

Az utolsó ötven kilométerre fordulva megkezdődtek a komolyabb tempóváltások, rendesen meg is rostálva a mezőnyt, egy kisebb csoport is leszakadt, benne az utolsó versenyét teljesítő címvédő holland Anna van der Breggennel.

A leuveni körpályán aztán a francia Aude Biannic váltott elsőként tempót, ám túl sokáig nem tudta tartani magát az élen. Az utolsó előtti körben a spanyol Mavi Garcia lépett el, mögötte kis idő múltán megindult a tűzijáték, Vas Kata Blanka, aki szépen bújt a mezőnyben a táv első felében, gyönyörűen vett át szinte valamennyi támadást, így tartotta pozícióját az esélyesek sorában.

A várakozásoknak megfelelően csak az utolsó kör döntött. Mintegy harmincöt kerekes maradt versenyben a szivárványszínű trikóért, a folyamatos támadások ellenére – a holland Annemiek van Vleuten egyik akciójára Blanka tette elsőként a kereket – azonban senkinek sem sikerült érdemben ellépnie, így a sprint döntött, amit az olaszok remekül vezettek fel, Elisa Balsamo pedig megszerezte a világbajnoki címet a holland Marianne Vos és a lengyel Katarzyna Niewiadoma előtt.

Vas Kata Blanka első felnőtt országúti világbajnokságán negyedikként zárt!

EREDMÉNY

Forrás
Fotó: m4sport.hu
'Fel a tetejéhez' gomb