MTB XC

Parti András és Schmidel Regina győzött a miskolci versenyen

Először rendeztek XCO Magyar Kupa futamot Miskolcon, ahol UCI C3-as versenyként világranglista pontokért is küzdhettek az Elite és az U19-es versenyzők.

Komlóstetőn az elmúlt években a rendező HOTE Sportegyesület már több XCO versenyt rendezett, emiatt sok versenyző már ismerősként érkezhetett a Vasgyár melletti hegyoldalon kialakított pályára, azonban az idei UCI C3-as kupafutamra új, technikásabb single trail elemekkel bővítették a korábbi nyomvonal. A verseny további érdekessége, hogy a rajt-cél egyenes a lakótelep egyik utcájában került kijelölésre, így a környező házak lakói páholyból, azaz a saját erkélyükről is követhették a verseny alakulását.

Vasárnap az első futam 10 órakor rajtolt, ahol a mini pályán (1150m, 24m szint) két kört teljesítő András Péter Patrik és Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team) győzelmével zárult az U9 korosztály küzdelme.

Az U11-es futamban Kovács Béla Jr. (DKSI) hozta a számára kötelező győzelmet, az U13-ban Molnár Ágoston (Delta MTB Sopron) és Szűcs Borbála (Greenzone – ZKSE) remekelt. Ezek a futamok már a 1620 méteres, 55 méter szintemelkedést tartalmazó rövid pályán zajlottak.

Az U15 már a 4610 méter hosszú, 186 m szintkülönbségű, több single trail szakaszt tartalmazó nagypályán mérte össze erejét, ahol a Green Zone – ZKSE győzelem született, Kálmán Dániel Ákos és Szabó Léna jóvoltából. Az U17-ben Takács Zsombor (Superior Racing Team) és Bruchner Regina (Greenzone – ZKSE) teljesítette elsőként a kijelölt távot.

Az U19-es fiúknál olaszországi országúti Eb-ről épphogy hazatérő Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) végzett az élen Mindszenti Ákos (DVTK) valamint Csákai Bence (PCCC) előtt. A junior lányoknál pedig Bokros Csenge Anna (Limitless Team – XCO Nagykanizsa), Oravecz Lora (PCCC), és Tóth -Almási Borbála (Four ES International Project) volt a sorrend.

Az Elit férfiaknál Parti Andrást (UTE) Komlóstetőn most sem tudták megszorongatni, Palumby Zsombor (SVS Pro Team) és Szatmáry András (Cube – Csömör) előtt ért a célba. Schmidel Regina (Cube – Csömör) a női Elit futam győztese Komlóson nem talált kihívóra, egyedül állhatott fel a dobogóra.

A Master futamok Burgermeister Balázs (Cube – Csömör), Dervalics Gábor (Greenzone – ZKSE) és Kardos Tibor (Fittbike SE) győzelmével zárultak.

EREDMÉNYEK

'Fel a tetejéhez' gomb