Országút

Vas Kata Blanka Európa-bajnoki ezüstérmes!

A több szakágban is remekelő, 20. születésnapját nemrég ünneplő kiválóságunk ezúttal az országúti Európa-bajnokságon brillírozott, ahol az U23-as női mezőnyversenyben ért célba másodikként.

Az olaszországi Trentóban zajló országúti Európa-bajnokság harmadik versenynapján került sor a huszonhárom éven aluli lányok mezőnyversenyére. A várost körülölelő körpályán hat kör, azaz 80,8 kilométer várt a közel kilencven indulóra, minden körben megmászva a Povo 3,6 kilométer hosszú, átlagban 4,9%-os meredekét. A mezőnyben Vas Kata Blanka mellett Schmidel Regina is ott volt.

A klubszinten a holland SD Worx csapatát erősítő Vas Kata Blanka remek előjelekkel várta a futamot, hisz a nemrég véget ért négynapos női Vueltát, egy-egy szakasz 4. és 6. hellyel az összetett előkelő kilencedik helyén zárta.

Az első körben Blanka folyamatosan a mezőny elején mutatta magát, sajnos Regina már ekkor komoly hátrányba került – hamarosan ki is intette a verseny zsűrije.

A táv felénél kettészakadt a mezőny, huszonhárman kerültek az élre, köztük a magyar versenyző is, miközben egy körülbelül ugyanekkora sor próbálta utolérni őket, sikerrel.

Az utolsó előtti körre, a már rendesen megfogyatkozó főmezőnyből a francia Marie Le Net indult meg, ám szűk húsz másodpercnél messzebb nem jutott, így hamarosan megfogták.

Tíz kilométerre a céltól egy három fős szökés alakult, nevezetesen a francia Evita Muzic, Vas Kata Blanka és az olasz Silvia Zanardi támadott, akik ki is tartottak a végéig, így végül közöttük sprint döntött, amit Zanardi nyert meg Blanka és Muzic előtt.


EREDMÉNYEK

Forrás
Foto: UEC
'Fel a tetejéhez' gomb