Országút

Szabó Zsófia és Gönczy Gergő az év kritérium bajnoka!

2021-ben is Békéscsaba adott otthont a kritérium bajnokságnak

A 2018-as, a 2019-es és a 2020-as év után idén is Békéscsaba adott otthont Magyarország Korcsoportos Kritérium Országos Bajnokságának. A Magyar Kerékpáros Szövetség és a Nyírségi Kerékpárosok Sport Egyesülete az elmúlt évekhez képest egy teljesen új helyszínen rendezte meg a viadalt – a 900 méteres körpálya rajtja és célja a Deák utcába került. A megmérettetésre 15 kategóriában 178-an neveztek.

A kritérium szabályai szerint, minden gyorsasági hajrá első négy helyezettje (5, 3, 2 és 1) pontot kapott. A körelőnyt elért versenyző plusz 20 ponttal gazdagodott, míg a körhátrányba kerülő 20 pontot vesztett. A győztes az a kerékpáros lett, aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze. Pontegyenlőség esetén a több hajrágyőzelem számított.

Az U13-as lányok futamában tíz kör várt a kerekesekre, akik közül Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárdi Szabadidős KE) szerezte meg a győzelmet, megvédve ezzel a tavalyi elsőségét. A második Kárpáti Mira (Kőbánya Cycling Team), a harmadik pedig Tarcsai Boglárka Sarolta (Szenior SE) lett. A fiúknál Tomka Ézer (Sárréti SE Optimit) magabiztos diadalt ünnepelhetett – Szabó Máté (Szekszárdi Kerékpáros SE) zárt másodikként, a bronzérmet Lencse Máté (Szenior SE) érdemelte ki.

A tizenöt éven aluli lányoknál Mudra Málna (Lotus Cycling Team) diadalmaskodott Balogh Sára (Debreceni Sportcentrum) előtt, míg a fiúknál Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team) nyert, Dorogi Alex Martin (Kőbánya Cycling Team) és Kiss Zsombor (Szekszárdi Kerékpáros SE) ellenében. A fiúk itt már húsz kört tettek meg.

Az U17-es korosztályban a lányokra ugyancsak húsz kör várt. Greman Szonja (Limitless Team XCO Nagykanizsa) és Pusztai Dóra (Debreceni Sportcentrum) körelőnyre tettek szert – végül előbbi sikerét hozta a futam -, mellettük Orosz Lili (Acélvakond) fért még oda a dobogóra. A fiúk már harminc kört abszolváltak, kiélezett küzdelem végén Pakot András Gusztáv (Kőbánya Cycling Team) győzött, Radics Milánt (MKB Cycling Team) és Baksai Dánielt (Superior Racing Team) maga mögé utasítva.

Az ifjúsági korú lányoknál Kovács Korina (Debreceni Sportcentrum) nyakába került az aranyérem, itt a dobogó másik két fokára Sáry Boglárka (KSI SE) és Németh Bettina Tímea (DKSI Cycling Team) állhatott fel. A fiúknál Orosz Bálint (DKSI Cycling Team), Anda Attila (DKSI Cycling Team) és Sidló Dániel (DKSI Cycling Team) vívott remek csatát, Bálint sikerével, ezzel ő vihette haza a Horváth János vándorserleget, melyet minden évben az U19-es fiúk futamának győztese kap.

Az elit hölgyekre huszonnégy kör várt, Szabó Zsófia (Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch) nyerte a bajnoki címet, Zsankó Petra (Team Cookina ASKÖ Arbö Graz) nyakába került az ezüstérem, míg Vasadi Anna (Peloton SE) lett a bronzérmes.

A férfiak U23-as és elit versenye közös mezőnyben rajtolt. Az ötven körös küzdelmet az Epronex Gesu Bikewear csapata uralta, a bajnoki címet végül Gönczy Gergő szerezte meg, csapattársai Solymosi Márton és Istlstekker Zsolt előtt. U23-ban Hrenkó Norbert (MKB Cycling Team) lett a bajnok.

Master 1-ben Dr. Nagy Ákos (Acélvakond), Master 2-ben Szabó Attila (RV-All-Heil Bamlach), Master 3-ban Deréki Barna (Szingó SZsE), a Master női futamban pedig Budai Katalin (Buruczki-TSSsE) győzött.

EREDMÉNYEK

2021szo04szepEgész napKritérium Országos BajnokságBékéscsaba - Kossuth térSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Országos Bajnokság

'Fel a tetejéhez' gomb