Pálya

Magyar eredmények az utánpótlás pálya Európa-bajnokságról

Augusztus 17. és 22. között a hollandiai Apeldoorn adott otthont az ifjúsági és az U23-as pályakerékpáros Európa-bajnokságnak. A magyar válogatott négy versenyzővel vett részt az eseményen: Sáry Boglárka (KSI), Drijver Bertold (KSI), Móré-Gosselin Olivier (Superior Racing Team) és Lovassy Patrik Rómeó (Kőbánya Cycling Team) képviselte a hazai színeket. A csapatot Pataki Ibolya szövetségi kapitány és Lovassy Krisztián immáron mint a pálya szakág szövetségi edzője kísérte.

A viadal első napján a junior Sáry Boglárka és a szintén ifjúsági korú Drijver Bertold voltak érdekeltek, mindketten a scratch versenyszámban álltak rajthoz. Boglárka a 7,5 kilométeres, 30 körös futam végén a 17. helyen zárt, miközben az aranyérmet az olasz Valentina Basilico szerezte meg. Bertoldra 40 kör, azaz 10 kilométer várt, ő a 13. helyen végzett – az Európa-bajnoki trikó a dán Phillip Mathiesenre került.

A harmadik nap folyamán az U23-as korosztályban Móré-Gosselin Olivier szerepelt a 3000 méteres egyéni időfutamban, melyet 3:33.161-es idővel a 28. helyen abszolvált, a szám az olasz Samuele Bonetto győzelmével ért véget.

A pénteki napon három magyarnak is szoríthattunk. Sáry Boglárka az omniumban 20. lett, Drijver Bertold ugyancsak az omniumban a 16. helyen zárt – mindkét számban brit győztest ünnepelhettek –, míg az U23-asok sprintjében Lovassy Patrik Rómeó lett 12., itt az orosz Mikhail Iakovlev diadalmaskodott.

Az utolsó előtti napon ismételten csak Sáry Boglárka és Drijver Bertold álltak rajthoz. A lányok pontversenyében Boglárka sajnos nem tudta befejezni a futamot, ellenben Drijver Bertold a junior fiuk 100 körös (25 kilométeres) pontversenyét az előkelő hetedik helyen zárta, a versenyt 51,5 kilométer/órás átlaggal a cseh Milan Kadlec nyerte.

A záró napon Lovassy Patrik Rómeó versenyzett Keirinben, sajnos az első előfutamból, majd a reményfutamból sem sikerült továbbjutnia. A sprinthez hasonlóan a Keirin is az orosz Iakovlev sikerét hozta.

EREDMÉNYEK

Az eredmények csak részben állnak rendelkezésre az UCI oldalán, a további eredmények az UEC honlapján olvashatók PDF-ben itt:

2021 UEC TRACK JUN/U23 EUROPEAN CHAMPIONSHIPS | UEC – Union Européenne de Cyclisme

Rank

BIB

Last Name

First Name

Country

Team

Men Under 23 – Elimination Race

1 92 IAKOVLEV Mikhail RUS RUSSIAN FEDERATION
2 27 DERACHE Tom FRA FRANCE
3 31 HÖHNE Anton GER GERMANY
12 51 LOVASSY Patrik Rómeó HUN HUNGARY

Men Under 23 – Sprint

1 92 IAKOVLEV Mikhail RUS RUSSIAN FEDERATION
2 27 DERACHE Tom FRA FRANCE
3 31 HÖHNE Anton GER GERMANY
12 51 LOVASSY Patrik Rómeó HUN HUNGARY

Men Junior – Omnium

1 47 TARLING Joshua GBR GREAT BRITAIN
2 67 BELLETTA Dario Igor ITA ITALY
3 27 LE HUITOUZE Eddy FRA FRANCE
16 53 DRIJVER Bertold HUN HUNGARY

Men Junior – Points Race

1 16 KADLEC Milan CZE CZECH REPUBLIC
2 29 POUVREAULT Gregory FRA FRANCE
3 96 POSTARNAK Mikhail RUS RUSSIAN FEDERATION
6 53 DRIJVER Bertold HUN HUNGARY

Men Junior – Scratch

1 23 MATHIESEN Phillip DEN DENMARK
2 69 URSELLA Lorenzo ITA ITALY
3 80 LEWANDOWSKI Jakub POL POLAND
13 53 DRIJVER Bertold HUN HUNGARY
'Fel a tetejéhez' gomb