KometaOrszágút

Fetter Erik nyerte a Tour du Limousin utolsó szakaszát!

Karrierje eddigi legnagyobb győzelmét aratta a még csak 21 esztendős Fetter Erik az UCI 2.1-es besorolású Tour de Limousin záró szakaszán. A francia négynapos viadal utolsó etapján 169.7 km várt a mezőnyre, három darab 3. és egy darab 2. kategóriás emelkedővel nehezítve a távot. 

Az EOLO-Kometa huszonegy esztendős magyar kerékpárosa csapattársa, az olasz Vincenzo Albanese előtt diadalmaskodott a négynapos francia viadal Sauviat-sur-Vige és Limoges közötti 169,7 kilométeres záróetapján. A júniusi időfutambajnokság megnyerése után Fetter pályafutása első nemzetközi profi sikerét ünnepelhette.

A szakasz végén az összetettért küzdők akcióztak, majd Fetter a lehető legjobbkor indítva nyerte meg a szakaszt.

„Ez egyszerűen hihetetlen. Az első három nap során rengeteget szenvedtem, nem éreztem túlságosan jól magam, így ma reggel is azzal a gondolattal ébredtem, hogy túléljem és befejezzem ezt a szakaszt. Őrület, hogy most pedig mint az etap győztese nyilatkozhatok. Pontosan egy éve volt egy hatalmas bukásom, melyet követően keményen kellett dolgoznom, hogy visszatérhessek, de a kemény munka végül meghozza a gyümölcsét. Nagyszerű etap volt, Alba érkezett mögöttem felemelt karokkal, Bais pedig megnyerte a hegyi összetettet. Azt hiszem, hogy ez egy történelmi nap az EOLO-Kometa életében” – nyilatkozta Erik az olasz bejegyzésű sor weblapján.

 

Az Eolo-Kométa csapatának tökéletesen sikerült a finálé, hiszen Erik mögött csapatársa, az olasz Albanese haladt át másodikként a célvonalon. Fetternek ez volt az első profi győzelme, idén már 25 UCI versenynapot és ezalatt 3680 verseny kilómétert teljesített. A Kométa csapata a szakaszgyőzelmen kívül hegyi trikót is hazavihette a francia viadalról. Erik a verseny összetettjét az 53. helyen zárta, a 25 év alatti fiatalok különversenyében pedig a 23.pozícióban végzett. A verseny összetettje egyébként a francia Warren Barguil (Team Arkea-Samsic) sikerét hozta.

EREDMÉNY

Rank BIB Last Name First Name Country Team Result
1 3 FETTER Erik HUN EOLO-KOMETA CYCLING TEAM 04h07’14”
2 7 ALBANESE Vincenzo ITA EOLO-KOMETA CYCLING TEAM 04h07’14”
3 34 MADOUAS Valentin FRA GROUPAMA – FDJ 04h07’14”
Forrás
Fotó: Fetter Erik FB
'Fel a tetejéhez' gomb