MTB

Új versennyel érkezik a 20 éves Mátra Maraton

A jelentős múltra visszatekintő, UCI C2-es besorolású nemzetközi viadallal is rendelkező Mátra Mountain Bike Maraton programja 2021-ben XCC versennyel bővül. Erre augusztus 28-án (szombaton), az XCM maratonra augusztus 29-én (vasárnap) kerül sor a mátraszentistváni Síparkban.

A XIX. Mátra Mountain Bike Maraton XCM versenyének nevezői (akár az UCI, akár a Magyar Kupa és a Top Maraton Sorozatra jelentkeztek) INGYENESEN vehetnek részt az egy nappal korábbi rövidpályás cross-country viadalon, ahol a legkisebbekre egy 360 méteres, a nagyobbakra egy 1360 méteres, a 13 év felettiekre pedig egy 2300 méteres körpálya többszöri teljesítése vár. Az elit férfi és női verseny legjobbjai emellett pénzdíjban is részesülnek.

A másnapi XCM verseny indulói számára a 31 kilométeres rövidtáv, illetve a 46 kilométeres középtáv köves útjai tartogathatnak kihívásokat – a hosszútávosoknak az utóbbi kört kétszer is teljesíteniük kell. Az Egererdő Zrt. támogatásával és engedélyével kijelölt útvonal leggyorsabbjai a Magyar Kupa, illetve a Top Maraton sorozat összevetésében is gyűjthetnek pontokat – utóbbi versenyszéria a mátraszentistváni Síparkban zárul. UCI C2-es versenyünk nevezői a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség világranglistáján is értékes pontokkal gazdagodhatnak.

2021szo28augEgész napMátra MTB Maraton 2021 XCCMátraszentistván - SíparkSzakágMTBKategóriaMKSZ Akkreditált

2021vas29augEgész napÚj dátumMátra MTB Maraton 2021 XCMMátraszentistván - SíparkSzakágMTBKategóriaMKSZ Magyar Kupa,UCI C2

'Fel a tetejéhez' gomb