MTB

Vasárnap zárul a B-MTB sorozat Kazincbarcikán

Az előttünk álló hétvégén negyedik és egyben záró futamához érkezik a Borsod MTB Series. A rendező Kerékpár Klub Kazincbarcika a már jól megszokott Csónakázó-tó melletti helyszínen várja a versenyzőket. A rajt-cél terület ugyan marad a régi, de a korábbi pálya kapott egy kis ráncfelvarrást, így azoknak is lesz újdonság, akik már többször jártak Kolorcityben. A nap végén nem csak a futam eredményeinek kihirdetésére kerül sor, hanem a összetett versenyére is, ahol még bőven akad eldönteni való egy-egy kategóriában.

A felnőtteknél Sándor Zalán (Limitless Team Nagykanizsa), Lónyai Levente (Kis-Galya KSE) és Mindszenti Ákos (DVTK Cycling Team) vívhatnak nagy csatát az összetett első helyérért, miután csak 15 és 30 pont közöttük a különbség.

A Master1-es férfiaknál Salga Ákos (Trek SE) a jelenlegi befutó három futam után, de miután a négy versenyből a legrosszabb helyezés kiesik, így a 225 ponttal 4. helyet elfoglaló és regnáló BMTBS bajnok, Molnár Péter (HOTE SE) is odaérhet az első helyre. A dobogós helyezésekért még Frölich Tamás (Ózdi KE) és Porcsin Levente (DKSI) küzdhetnek meg.

Master2-ben Ibrányi Attila (222Sport) összetett első helyét már nem veszélyezteti senki, mivel három futamgyőzelmet tudhat magáénak. A második helyen szinte tuti befutó a nyíregyházi Kiss József (Merida Maraton Team) 300 ponttal. A bronzért még Kovács Istvánnak (Ózdi KE) és Kiss Gábornak (Bike Zone Gödöllő) kell meccselniük.

A felnőtt nőknél Kiss Emma Lotti (Bike Zone Gödöllő) 100%-os teljesítménnyel foglalja el az első helyet. Mögötte Gál Erika (HOTE SE) és Tóth Réka (Kis-Galya KSE) a sorrend, de mivel csak 15 pont van közöttük, ezért az összetett kimenetele még változhat. Ez egyben a legjobb borsodi helyezés kimenetelét is eldöntené.

Master3-ban Boros Gyula (HOTE SE) győzelmét már Görömbölyön bebiztosította, így neki már csak elég az öröm bringázás Barcikán, de ha négyből négyet szeretne nyerni, akkor nagyobb tempóra kell kapcsolnia. A második helyet Pusztai Árpád (ZEKE) foglalja el, de ha Gál István (Kerépársport 2000) a mezőny rangidőse jó napot fog ki, akkor még akár meg is előzheti őt.

Az utánpótlás korosztályokban is lehet izgalmakra számítani egy-egy kategóriában.

U17-ben Magyar Bendegúz (Kis-Galya KSE) 25 ponttal vezet Mack Boldizsár (Kőbánya Cycling Team) és 70 ponttal Király Zétény előtt. A korábbi helyezéseket megtekintve ez a verseny még nincs lefutva.

U15-ös fiúknál Magyar Botond már bonthatja a gyerekpezsgőt. Ő már biztos, hogy megnyerte az összetett versenyt. A második és harmadik helyet jelenleg Volyka Ádám (Superior Team) és Leányvári Áron (DVTK Cycling Team) foglalják el, de ez a sorrend még felcserélődhet.

A lányoknál Kiss Nikoletta Bettina (Bike Zone Gödöllő) és Tóth Emese (Kis-Galya KSE), Szávai Petra (Bike Zone Gödöllő) a jelenlegi állás, de mindhárman esélyesek még az első helyre.

U13-as fiúknál a debreceni ifj. Kovács Bélának (DKSI)  375 ponttal már nincs kockáztatni valója, de remélhetőleg ettől még nem hagy alább motivációja és rámegy a negyedik futamgyőzelemre is. Ezt leginkább a második Feledy Bence (Kis-Galya KSE) akadályozhatja meg. A harmadik hely sorsa még teljesen nyitott, hiszen Vona Márton Gábor (Cube Csömör) és Leányvári Benjamin (DVTK Cycling Team) 235-235 ponttal fej-fej mellett állnak.

A lányoknál Bálványos Rita (Bike Zone Gödöllő) egy győzelemmel és két második helyezéssel vezeti az aktuális listát, de amennyiben Hegedűs Heléna (Limitless Team Nagykanizsa) is rajthoz áll, úgy nagyon kell forgatnia a pedálokat, mert kétszer 125 pontot érő győzelemmel ott van a sarkában. Lasánszki Sára (Kis-Galya KSE) kéztörés miatt nem tud rajthoz állni, de a dobogó még így is meg van számára.

U11-es fiúknál az egy futamot kihagyó Stolczenberger Zalán (Kis-Galya KSE) ha hozza eddigi formáját, akkor összetett győztesként zárhatja a szezont, de jelenleg még György Márton János (DKSI) még vezet előtte. A harmadik helyezett Sziklai Boldizsár (Kis-Galya KSE).

Lányoknál szintén debreceni az aktuális listavezető Rákosi Maya Emma (DKSI) személyében, de őt már nem foszthatja meg senki összetett győzelmétől, miután a korábbi három futamot megnyerte. A további sorrend Trám Noémi (Kis-Galya KSE) és Juhász Zoé Anna (Bükki Hegyisportért Egyesület).

U9-ben a Superior Racing Team két versenyzője osztozik a dobogó két első fokán. Az aranyérem András Péter Patriké, az ezüst pedig Jóny Maximiliané. A harmadik is lehet még a Superioré, amennyiben András Kornél Krisztián megelőzi Feledy Zoltán (Kis Galya KSE).

A lányoknál Kis-Galyás házi verseny alakult ki, ahol Lasánszki Lilien, Bauer Violett Emery, Orosz Alíz a sorrend, de utóbbi kettőnek még Barcikán meg kell küzdenie egymással az összetett ezüstéremért.

Az időjárás előrejelzés szerint a szokásos 30 fokos meleg várható a hét végére, így sártól ezúttal sem kell tartani.

A sorozat összetett eredményei itt találhatók: www.bmtbseries.hu

KÖVETKEZŐ FORDULÓ

2021vas15augEgész napB-MTB SeriesKazincbarcika XCO - 4. futamKazincbarcika - Csónakázó tóSzakágMTBKategóriaMKSZ Akkreditált

'Fel a tetejéhez' gomb