Országút

Peák második a szárd körverseny oristanói mezőnyhajráján!

A Team BikeExchange magyar kiválósága az idén újonnan életre hívott Settimana Ciclista Italiana 2.1-es besorolású viadal második etapján volt harcban a győzelemért, ahol a remek második helyével 5 UCI világranglista pontot kasszírozott.

Sassari és Oristano között egy 185,5 kilométeres szakasszal folytatódott a Settimana Ciclista Italiana, azaz a Szárd Körverseny, melynek végén mezőnyhajrá döntött, amit a német Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) nyert meg Peák Barnabás és a belga Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation) előtt.

“Nagyon boldog vagyok az elért eredmény miatt, örülök, hogy a csapat bízott bennem és, hogy megkaptam a lehetőséget a sprintre. Andrey Zeits és Tanel Kangert tökéletes helyre hoztak a befutó előtt, így nagyon jó pozícióból kezdhettem a hajrát. A lábaim ezúttal a második helyre voltak jók, ami nagyszerű eredmény nekem és a csapatnak is. Elégedett vagyok, hisz közel kerültem a győzelemhez, ugyanakkor van bennem egy kis csalódottság, hiszen nyerni szerettem volna. Van még három napunk ezen a versenyen, így mindent megteszünk majd azért, hogy a lehető legjobb eredménnyel utazhassunk haza” – nyilatkozta Peák Barnabás csapata weboldalán.

A verseny összetettjében továbbra is az első szakasz győztese, az olasz Diego Ulissi (UAE Team Emirates) vezet. A viadal Oristano és Cagliari között egy 180,9 kilométeres dimbes-dombos etappal folytatódik.

EREDMÉNY

Settimana Ciclistica Italiana – Stage 2
Rank Rider Team UCI Time
1  ACKERMANN Pascal BORA – hansgrohe 14 4:26:40
2  PEÁK Barnabás Team BikeExchange 5 ,,
3  VANMARCKE Sep Israel Start-Up Nation 3 ,,
Forrás
Fotó: Settimana Ciclistica Italiana FBFotó: Settimana Ciclistica Italiana Instagram
'Fel a tetejéhez' gomb