MTB

Zalaegerszegen rendezték a Restart MTB XCO UCI C3-as versenyt

A zalaegerszegi Restart fesztivál keretében került sor a Restart MTB XCO CL3-as kategóriás hegyi kerékpáros versenyre, ahol bőven gyűjtöttek világranglista pontokat a magyar bringások.

A pálya ezúttal is az Alsóerdőben került kijelölésre, ahol a legkisebbeknek egy 900 méteres, körönként 28 méternyi szintet tartogató, a nagyobbaknak egy 1,75 kilométeres, körönként 62 méternyi szintet tartalmazó, míg az U15-ös korosztálytól felfelé egy 3,2 kilométeres, körönként 155 méternyi szinttel bíró penzumot jelöltek ki.

Az U9-es korosztályban a lányoknál Storcz-Nagy Réka (Superior Racing Team), míg a fiúknál András Péter Patrik (Superior Racing Team) diadalmaskodott. A tizenegy éven aluliaknál Jándli Kira Korina (Greenzone-ZKSE) és Kovács Béla (DKSI Cycling Team) volt a legjobb, míg az U13-as korcsoportban Szücs Borbála (Greenzone-ZKSE) és Molnár Ágoston (Delta MTB Sopron) nyakába akaszthattak aranyérmet.

Az U15-ösök már a 3,2 kilométeres pályán küzdhettek, a lányoknál Szabó Léna (Greenzone-ZKSE) bizonyult a legerősebbnek, a fiúknál pedig Kálmán Dániel Ákos (Greenzone-ZKSE) volt a legjobb – az U17-es korcsoport pedig Bruchner Regina (Greenzone-ZKSE) és Takács Zsombor (Superior Racing Team) sikerét hozta.

Az U19-es korosztály már UCI világranglista pontokért szállt harcba, a lányokra öt kör várt, a győzelmet végül az ukrán Mariia Sukhopalova (Carbonhubo CMQ) szerezte meg Bokros Csenge Anna (Limitless Team-XCO Nagykanizsa) és Leányvári Sára (DVTK Cycling Team) előtt. A pontszerző helyeken öt magyar bringás zárt, így a nemzet 64 ponttal gazdagodott.

Az ifjúsági korú fiúk már hat kört abszolváltak, itt a horvát Fran Bosnjak (BBK Sismis) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, mellette a szlovák Martin Hrtanek (CK Epic Dohnany) és a német Fabia Eder (German Technology Racing Team) nyakába került érem, legjobb magyarként Csuja Bálint (Superior Racing Team) érkezett az ötödik helyen. Ami az UCI pontokat illeti a hazai fiúk 42 ponttal zártak.

Az elit nők futamában nyolc kör várt a résztvevőkre, Larisa Bosnjak (BBK Sismis) révén horvát sikernek tapsolhatott a nagyérdemű, az osztrák Lena Höller (TSV Bike Total Hartberg) lett a második, míg Kiss Emma Kata (Acélvakond Cycling Team) a harmadik – ezzel 4 pontot gyűjtve.

Az elit férfiak tíz körös futamát az ukrán válogatott színeit képviselő Volodymyr Kozlovskyy nyerte Gerely Attila (Crosskovácsi) és a román Dan-Razvan Grec (CSU Scott) kettősét maga mögé utasítva. Borsos Benedek (SVS Pro Team) a negyedik, míg Vock Mátyás (Cube-Csömör) az ötödik pozícióban érkezett, így a magyar fiúk 9 UCI ponttal gyarapodtak.

Master 1-ben Burgermeister Balázs (Cube-Csömör), Master 2-ben Buruczki Szilárd (Buruczki Training System SE), míg a Master 3-as korcsoportban Vock Balázs (Bakony Racing Team KSE) diadalmaskodott. A Master hölgyeknél Cseh Veronika (Alpinbike Team Giant Endura) bizonyult a legjobbnak.

EREDMÉNYEK

2021szo03júlEgész napvas04RESTART MTB XCOZalaegerszeg - Alsóerdei Szabadidős és Ifjúsági KözpontSzakágMTBKategóriaMKSZ Magyar Kupa,UCI C3

'Fel a tetejéhez' gomb