BMX Freestyle

A flatland Európa Bajnokság porondjan

Gelencsér Ádám és Szájer Gergely múlthét szerdán érkeztek meg Bochumba, Németországban, ahol az UEC Flatland Freestyle Európa Bajnokságon vettek részt.

Eredeti tervek szerint a versenyre már csütörtökön sor került volna, de az időjárás előrejelzések vihart mondtak, így akadt a fiúknak plusz egy napjuk edzeni. Az első nap teszteléssel és felkészüléssel telt, emellett pedig felmérték az ellenfeleket is. Ugyan csak tizenkettő induló volt az eb-n, nagyon erős mezőny volt. A mieink későn szereztek tudomást a lehetőségről, hogy részt vegyenek az Európa Bajnokságon, így nekik kevesebb idejük maradt a felkészülésre. Mivel nem számítottak a közeljövőben megmérettetésre a vírus miatt, mind a ketten a munkájukban töltötték a legtöbb időt, ennek ellenére hatalmas lelkesedéssel vágtak neki az útnak, és mind a három napban remekül érezték magukat.

Pénteken volt még pár órájuk edzeni, de igyekeztek az erőforrásaikat a késő délutáni versenyre tartogatni. Ugyan nem sikerült most érmet haza hozniuk, egyikük sem volt csalódott.

“Nagyon jól éreztük magunkat – értékelt Gergely. – Jó volt újra versenyen lenni, jó volt a társaság és a hangulat is, bár örültünk volna, ha kicsit több néző van. Reméljük, hogy most már nem lesz leállás és visszatérnek a megmérettetések, hogy újra formába tudjunk lendülni.”

“Ahhoz képest, hogy tizenegyedik lettem teljesen elégedett vagyok a végeredménnyel. Nem sok lehetőség volt a felkészülésre, és ez a verseny az ölünkbe hullott. Nincs bennem rossz érzés, sőt, nagyon hálás vagyok azért, hogy itt lehettem, és remélem, a jövőben minél több ilyen lehetőségben lesz részem, és akkor már sokkal felkészültebb is leszek” – mondta Ádám.

Ez az Európa Bajnokság csak a kezdete volt valaminek, az egész magyar flatland sportág fejlődésének. A fiúk nagyon kevés időt kaptak a felkészülésre, hamar a mélyvízbe dobták őket, egy vírus által lelassult világban. Viszont ez csak egy első lépés volt egy olyan úton, ami rengeteg lehetőséget tartogat.

Szerző
Takács Dóra – Sportivo
'Fel a tetejéhez' gomb