Para

Biztos a két paralimpiai kvóta is

Ha lehet fokozni az elmúlt napok, hetek pozitív híreit, akkor para-sportolóink feltették a koronát a nemzetközi sikerekre. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ugyanis véglegesítette, hogy Magyarországot két kerékpáros képviselheti idén a Paralimpián. 

A csapat tagjai az elmúlt négy évben az alábbi versenyzők voltak, akiknek világranglista pontjai a nemzetkvótába beleszámítottak: Wermeser Zsombor (Tiszaújvárosi TK), Császár Attila, László Attila, Farkas MIhály, Czene Gábor, Boronkay Péter (Mercedes-Benz Gyár Kecskemét), Ocelka Róbert- Nagy Gergely (FTC), Bók László, Barkóczi Péter (Kőbánya TC), Vaszil György (Superior Racing), Nagymáté Sándor (BIG Master), Szénási Péter (Mátra Biker).

Közülük az előre kiírt válogatási elvek szerint a megszerzett két kvótára a szakági tanács tagjai az alábbi versenyzőket javasolta nevezésre:

  • Wermeser Zsombor – Világbajnoki 6., világ kupa 4. helyezett és Európa-kupa győztes MC5 kategóriában pályán és országúton 4 versenyszámban
  • Ocelka Róbert- Nagy Gergely Európa-kupa győztes tandem kategóriában pályán és országúton 4 versenyszámban
  • Tartalék: Bók László Európa-kupa győztes MH3 kategóriában országúton 2 versenyszámban.

A Paralimpián a célokat illetően Steiner György szakágvezető a Rio2016 paralimpián elért 11. hely felülmúlását és a pontszerzést tűzte ki célul. Mindent bele srácok! 

Bővebb információ: https://www.uci.org/docs/default-source/official-documents/2020-paralympics/tokyo-2020—combined-nations-ranking-allocation—as-of-june-2021.pdf

'Fel a tetejéhez' gomb