Országút

Szabó Zsófi is történelmet írt

Szabó Zsófia kilencedikként gurult át a célvonalon a Thüringen Ladies Tour utolsó etapján. Ilyen magas besorolású (2.Pro) országúti versenyen még sohasem ért el magyar női versenyző TOP 10-es szakaszhelyezést.

Május 25. és 30. között került sor a hatszakaszos Internationale LOTTO Thüringen Ladies Tour viadalára, amelyen a luxemburgi kontinentális Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch csapatának színeiben Szabó Zsófia is rajthoz állt.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a WorldTeamek uralták a megmérettetést, amelyet végül Lucinda Brand (Trek-Segafredo) nyert meg Lotte Kopecky (Belgium) és Emma Norsgaard (Movistar) előtt.

Sajnos a 2019-es magyar bajnoknak sokáig nem jött ki a lépés, ellenben az utolsó Gotha körüli 97,8 kilométeres penzum végén csapata remek helyzetbe hozta, így a sprinten, amelyen egyébként Lorena Wiebes (Team DSM) bizonyult a leggyorsabbnak, az előkelő kilencedik helyen gurult át a célvonalon.

Az UCI ProSeries bevezetése óta is ez a legjobb női magyar szakaszeredmény ilyen magas besorolású versenyen. Zsófia összetettben a 74. helyet kaparintotta meg.

Eredmények

Internationale LOTTO Thüringen Ladies Tour – 6. szakasz

Rank BIB Last Name First Name Country Team Result
1 76 WIEBES Lorena NED TEAM DSM 2:28:28
2 144 KOPECKY Lotte BEL BELGIUM +0
3 64 FAHLIN Emilia SWE FDJ NOUVELLE-AQUITAINE FUTUROSCOPE +2
9 105 SZABÓ Zsófia HUN ANDY SCHLECK – CP NVST – IMMO LOSCH +2
Forrás
Fotó: Loetie Photography
'Fel a tetejéhez' gomb