MKSZ hírek

Felhatalmazás újabb négy évre

Újabb négy évre bizalmat szavazott a Magyar Kerékpáros Szövetség Közgyűlése dr. Princzinger Péter elnöknek, akinek 3 újraválasztott és 5 frissen megválasztott elnökségi tag segíti a munkáját. Az újonnan felállt elnökségben erősebb képviseletet kaptak az offroad szakágak, a fókusz az utánpótlásbázis szélesítésén, az utánpótlás-nevelés minőségi fejlesztésén és az infrastrukturális feltételek javításán lesz a következő években.

Az MKSZ 159 tagszervezetéből 84 képviseltette magát az olimpiai ciklust lezáró, tisztújító közgyűlésen. A Közgyűlés ellenszavazat nélkül választotta újra elnöknek Princzinger Pétert, mellette pedig bizalmat szavazott Város Viktóriának, Zsiga Erikának, Gyorgyevics Benedeknek, Anthony Gallnak és Szabó Zoltánnak, valamint ismét beválasztotta az elnökségbe a korábbi elnökség tagjai közül Kovács Bélát, Tóth Árpádot és Törzsök Zsoltot. Az elnök úgy fogalmazott; szerencsésnek és perspektivikusnak tartja az új elnökség személyi összetételét, az elnökség új tagjaival hamarosan személyesen is megismerkedhetünk a BringaSport felületein, hosszabb interjúk és portrék által.

Az új elnökség személyi összetétele garancia a megkezdett fejlesztések folytatására, ugyanakkor lehetőség új irányok kijelölésére is. Az eddig kevésbé reprezentált szakágak hangja is meg tud jelenni, elsősorban az offroad területről. Nem utolsósorban pedig olyan szakmai és támogató programok érhetnek révbe, amelyek a kluboknak és a versenyzőknek is valódi anyagi és infrastrukturális segítséget nyújtanak a gyereklétszám növeléséhez, az utánpótlásnevelési feladatokhoz és a versenyeztetéshez.

Princzinger Péter szerint a tagszervezetek igent mondtak az elmúlt évek nyugodt, stabil és kiegyensúlyozott működésére, a folytatásban pedig közösen kell kiküszöbölni az esetleges hibákat és meg kell találni a fejesztendő területeket. Az elnök úgy fogalmazott, az ajtó továbbra is mindenki előtt nyitva áll, aki jobbító javaslataival megkeresi az elnökséget. Az új elnökség bemutatása és bemutatkozása a következő hetekben olvasható majd.

'Fel a tetejéhez' gomb