KometaMKSZ hírek

Újabb támogatás a fiatal bringásoknak

Több, mint 10 millió forinttal támogatja a Kometa az utánpótláskorú sportolók edzőtáboroztatását, versenyeztetését és a kerékpársport népszerűsítését. Giacomo Pedranzini és Princzinger Péter a Tour de Hongrie zárószakasza után, Budapesten, a Hősök terén írták alá az erről szóló megállapodást.  

Az edzőtáborok, a versenyeztetés és a kerékpársport népszerűsítése áll a középpontjában annak a szponzorációs megállapodásnak, amellyel a Kometa 99 Zrt. 2021-ben a hazai bringás utánpótlást támogatja. A Kometa támogatása az U19 és U17 korcsoportok számára szervezett edzőtáborok lebonyolításához, az edzőtáborok helyszínének közelében működő klubok bevonásával megvalósuló „kerékpáros nyílt napok” megvalósításához, és minél több utánpótláskorú sportoló versenyekre történő benevezéséhez járul hozzá. Az MKSZ cserébe az elmúlt években kialakított kommunikációs felületeken újabb megjelenéseket biztosít a cégnek azzal a szándékkal, hogy a Kometa a magyar sport és tehetséggondozás terén tett erőfeszítéseit is bemutathassa.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke a megállapodás aláírásakor felidézte, hogy a szövetség és a Kometa évek óta együtt dolgoznak a hazai utánpótlásbázis erősítésén. Mint mondta, évről évre egyre népszerűbb, és – a magyar kerekesek újabb és újabb nemzetközi szintű eredményeinek köszönhetően – a következő években még népszerűbb lesz a kerékpársport. „A sportág jövőjének biztosítása érdekében a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk, megszólítsuk és lehetőséghez juttassuk a következő évek Valter Attiláit, vagy Vas Kata Blankáit. Ezen fogunk dolgozni a soron következő elnökségi ciklusban is, és nagy öröm, hogy ez irányú erőfeszítéseinkhez egyre több partner csatlakozik.”

Giacomo Pedranzini, a Kometa ügyvezetője úgy fogalmazott: „A kerékpársport a szívügyünk. Számunkra fontos az, hogy a hazai fiatalokkal is megszerettessük ezt a sportot és megmutassuk nekik, hogy ha elég kitartóak és ügyesek, akkor bárhová eljuthatnak. Éppen ezért örömmel álltunk a Magyar Kerékpáros Szövetség kezdeményezése mellé, és azontúl, hogy versenyeket és az utánpótlás korosztály élversenyzőinek táboroztatását támogatjuk, idén mintegy 1.500 nevezés díját is átvállaljuk a kluboktól, szülőktől.”

A megállapodás előkészítésében jelentős szerepet vállaló Kovács Béla, az MKSZ elnökségének tagja hozzátette: „Az első nehézségeket, melyekkel a kerékpározásban tehetséget mutató gyerekek családjai hamar szembesülnek, a nevezési díjak és a fiatal sportoló versenyekre történő utaztatásának költségei jelentik. Ezért komoly segítség lesz a szülőknek és a kluboknak, hogy a nevezési díjakat a szerződés alapján le tudjuk venni a vállukról.”

Az MKSZ-Kometa együttműködés eddigi eredményei önmagukért beszélnek: az Eolo-Kometa pro-kontinentális csapat két magyar menője, Dina Márton és Fetter Erik is egyre több lehetőséghez jut, és kiváló teljesítményükkel rá is szolgálnak a bizalomra.

Időközben dr. Princzinger Péter, az MKSZ elnöke 1 millió Ft vagyoni hozzájárulással elindította a Kerékpáros Utánpótlásért Alapítvány nyilvántartásba vételi folyamatát. Az Alapítvány vagyonát – annak bejegyzése után – a lehetőségei szerint bárki gyarapíthatja, aki az alapító okirat szerinti célokkal azonosulni tud. Az Alapítvány kuratóriumának is feladata pályázati lehetőségek felkutatása, támogatók megszólítása és források gyűjtése, az alapítványi vagyon gyarapítása. A külső források bevonásával létrejövő – remélhetőleg több milliós – pénzalapból az Alapítvány kuratóriuma az MKSZ-szel egyeztetett, egységes elvek szerint nyújt műhelytámogatást a szövetség utánpótlásnevelést végző tagszervezeteinek. A forrásfelosztás egy pontrendszer alapján történik majd, amely abban teszi érdekeltté a klubokat, hogy az igazolt versenyzőiket minél több, minél magasabb kategóriájú versenyen indítsák. Megalakul a Magyar Kerékpáros Utánpótlásért Alapítvány
'Fel a tetejéhez' gomb