Országút

Valter Attiláé a fehér trikó a Giro d’Italian

“Fehérbetűs” ünnep a hazai kerékpározásban a mai nap, hiszen soha egyetlen magyarnak sem sikerült még nagy háromhetes grand tour versenyen megkülönböztető trikót szereznie. Valter Attila mai 6. helyével összetettben az 5. helyen áll, a 25 év alatti fiatalok versenyében pedig élre ugrott, így ő viselheti a fehér trikót.  

Dina Márton élete első Grand Tour versenyén végig az elmenésben tekert Valter Attilával egyetemben, így a két magyar fiú végig a főmezőny előtt, az izgalmak sűrűjében töltötte az olasz kör negyedik szakaszát.

Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke úgy kommentált; „A pirosbetűs ünnepek mellett a kerékpársport naptárában mától május 11-e fehérbetűs ünnep lesz. A viccet félretéve, ha megnézzük az elmúlt évek eredményeit, ezek a srácok megérkeztek a világ élvonalába, ez már nem statisztikai véletlen, ez már a világszintű magyar kerékpársport. Óriási köszönet mindenkinek, aki ehhez hozzátett.”

A 21 szakaszból álló Giro d’Italia holnap az 5. szakasszal folytatódik, ahol Valter Attilát fehér trikóban láthatjuk versenyezni. Valter és Dina kisgyermekkorukban együtt kezdték a kerékpározást. A Magyar Kerékpáros Szövetség bízik benne, hogy az utánpótlásnevelésnek óriási lendületet adhat, hogy a magyarok helyet béreltek a nemzetközi mezőnyökben.

'Fel a tetejéhez' gomb