Országút

Hajdú Kupa Debrecenben

Május 1-én sikeresen sikeresen megrendezték a 2021. évi Hajdú Kupát, melyre ez alkalommal az időfutam országos bajnokságról ismerős 354-es számú főút teljesen lezárt 9.5 km hosszú szakaszán került sor, Bocskaikert versenyközponttal. A DKSI rendezvényét a kiírás szerint sikerült rendben lebonyolítani, bár a kezdés esősre sikerült, így a legkisebbek nem épp ideális körülmények között kezdték a napot. Az eső szerencsére később elállt, és a nap is kisütött, délutánra kifejezetten szép időben kerülhetett sor a mezőny futamokra.

Időfutam

Fél 10-kor kezdődött a legfiatalabbak (U11) 4 km-es időfutama, ahol ifj. Kovács Béla (DKSI Cycling Team) hozta a legjobbb időt, Stolczenberger Zalán és Zachár Gáspár (mindketten Kis-Galya KSE) előtt. Egy szem WU11-es lányként Drucker Mira vett részt a futamon, becsülettel végig küzdve a távot.

U13/WU13-ban (6 km) izgalmasan alakult az abszolút, a lányok szépen hajtottak, a fiúktól egyáltalán nem lemaradva. U13-ban Tomka Ézer (Sárréti SE – Optimit), Lónyai Balázs, Feledy Bence (mindketten Kis-Galya KSE) dobogó alakult ki, a WU13-as lányoknál pedig Klokocs Kata (DKSI Cycling Team), Mármarosi Alexa (SZSZKE), és Zachár Janka (Kis-Galya KSE) örülhettek, WU15-ben pedig Balogh Sára (DSC) győzött, Mudra Málna (Lotus Cycling Team) és Kiss Viktória (FTC) előtt.

10 km-en az U15 és WU17 mérkőzött, a fiúknál Péter Lichtenberger Ábris (Kaposvári KKSE) győzött közel 40-es átlagot hajtva, második Balaskó Ádám (Szenyor KSE), harmadik Szilágyi Bálint (Sárréti SE) lett. A lányoknál Greman Szonja (Limitless Team XCO) győzött (abszolút 3. helyen), őt Tóth Réka (Kis-Galya KSE) és Orosz Lili (Acélvakond Cycling Team) követte a dobogón. 15 km várt az U17/WU19-re, itt Lelkes Bence (Szenyor KSE) fölényesen győzött, ezüstérmet szerzett Szöllőssy Ádám (MKB Cycling Team), harmadik helyen végzett Böszörményi András (DKSI Cycling Team). A lányoknál Szöllősy Eszter (Acélvakond Cycling Team) győzött, második a hazai pályán versenyző Németh Bettina (DKSI Cycling Team), harmadik Sáry Boglárka (KSI SE) lett.

19 km várt az Elit férfi, U19 és Elit női résztvevőkre. Jánoki Ádám (MRCC) 47-es átlaggal szerezte meg az abszolút győzelmet és az Elit első helyezést, őt két felvidéki versenyző Nagy Tomás és Kaskó Dávid követte a dobogón (mindketten Cyklistky tim FIREFLY). Elit nőknél Zsankó Petra (Acélvakond Cycling Team) győzött, Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) és Pomucz Edina (Epronex-GESU) előtt. U19-es fiúknál Daróczi Péter (DSC) nyert, második-harmadik helyen pedig a DKSI Cycling Team versenyzői, Anda Attila és Vincze Kristóf végeztek.

 

Mezőnyverseny

Délután a mezőnyverseny futamaival folytatták a Hajdú Kupa programját. 10 km-en az U11/WU11/WU13 meccselt, a végén sprintre jöttek 5-en, 2 fiú és 3 lány: Kovács Béla (DKSI Cycling Team) tudott győzni Stolczenberger Zalán (Kis-Galya KSE) előtt, a lányoknál pedig Mármarosi Alexa (SZSZKE), Klokocs Kata (DKSI Cycling Team) és Zachár Janka (Kis-Galya KSE) érkeztek a dobogós helyekre. U11-ben 3. lett Zachár Gáspár (Kis-Galya), WU11-ben pedig Drucker Mira kapta az aranyérmet. Az U13/WU15 egy teljes kört, azaz 19 km-t hajtott, itt már elmenésből nyert Tomka Ézer (Sárréti SE), Molnár Ágoston (Delta MTB Sopron) és Lónyai Balázs (Kis-Galya) előtt. A lányoknál Mudra Málna (Lotus Cycling Team) és Balogh Sára (DSC) sprinteltek a győzelemért, melyet Málna szerzett meg, 3. helyen Kiss Viktória (FTC) érkezett meg.

A 2 körös és 4 körös távokon újdonságként pénzdíjas részhajrákra is sor került, ami egy kis plusz izgalmat adott a versenynek. 38 km-en mindössze 18 fős mezőny (U15/WU17) gyűlt össze. Itt nem született magas átlag, a mezőny egyben maradt, a részhajrák Balaskó Ádám és Iványi Zétény (mindketten Szenyor KSE) sikerét hozták. Mezőnyhajrá döntött a végén, a fiúknál Péter Lichtenberger Ábris (K3 SE), Szigeti-Kovács Benjámin (MKB Cycling Team), Szűcs Benedek (DSC) dobogó alakult ki, a lányoknál Orosz Lili (Acélvakond Cycling Team) – abszolut 2. helyen! – lett a győztes, Greman Szonja (Limitless Team XCO), és Tóth Réka (Kis-Galya KSE) előtt. A 76 km-es futam rajta után lezajlottak a rövidebb mezőnyversenyek eredményhirdetései.

A 76 km (73 indulóval) komoly tempót és izgalmas küzdelmet hozott. 41 feletti átlag született, de döntő elmenés nem alakult ki, végül itt is mezőnyhajrá döntött az elsőségről, akciókban persze nem volt hiány! Master2 kategóriában és abszolútban Gáspár Levente (Hírös ESC) győzött a debreceni masterek versenyzője Kólya Tamás (DKSI Cycling Team) előtt, 3. lett Steig Gábor (SZKSE). Master3-ban abszolút 3. helyezettként győzött Hausknecht Ferenc (Bringabanda SC SE), Boross Károly (DKSI Cycling Team) és Heuschmiedt László (Peloton Cycling Team) előtt. Nőknél Szabó Zsófi (Andy Schleck-CP NVST-IMMO LOSC) a magyar bajnok hozta a kötelezőt (abszolút 4.), második-harmadik helyen Honos Csenge (KSI SE) és Jordán Dorka (Lotus) végeztek.

Sajnos az utolsó 6 km-en történt bukás megtizedelte a mezőnyt, így ebben a kategóriában ketten állhattak a dobogóra, Sáry Boglárka (KSI SE) és Szöllősy Eszter (Acélvakond Cycling Team). Master1-ben Nagy Ákos (Acélvakond Cycling Team) győzött Szabó Viktor (Buruczki Training System) és Baranyai György (MRCC) előtt. U17-ben Tomka István (Sárréti SE) győzött, Fehérvári Marcell (KSI) és Szöllősy Ádám (MKB Cycling Team) előtt. Sajnos a bukásban az U17-es fiúk illetve az Elit nők közül is többen érintettek voltak, és feladni kényszerültek. Komolyabb sérülés hál Istennek nem történt. A részhajrákon a Master2 jeleskedett: Horváth Zsolt (ViniBike), Kólya Tamás (DKSI Cycling Team), Gáspár Levente (Hírös ESC) és Balaskó Milán (Szenyor SE) vitték el a pénzdíjakat, melyeket véletlenszerűen húzott borítékban vehettek át.

 

EREDMÉNYEK

2021szo01májEgész napÚj dátumHAJDÚ KUPAIdőfutam és mezőnyversenyDebrecen - BocskaikertSzakágOrszágútKategóriaMKSZ Akkreditált

'Fel a tetejéhez' gomb