Országút

Évadnyitót követően újabb országúti edzőtábor

Az utánpótlás válogatott keret egy-egy napra kiegészülve a felnőttekkel ismét edzőtáborozott Mátraházán a nagyhegyesi országúti évadnyitó versenyt követően.

Az ifik öt nap alatt 670 kilométert, a serdülők 545 kilométert tekertek felkészülés gyanánt a közeljövő versenyeire. A legfrissebb hírek szerint sajnos elhalasztották a Paris-Roubaix versenyeit októberre, így a nemzetközi utánpótlás szezonkezdés tovább tolódik. Időközben az U17-es és U19-es válogatott csapat meghívást kapott a Grand Prix West Bohemiara, amit május 1-2-án rendeznek Csehországban. A kétnapos megmérettetés egy kritérium versenyből és egy mezőnyversenyből áll, az utóbbi U19-es korcsoportban UCI 1.1-es besorolást kapott. Mindkét korcsoportban 6 fős kerettel indulhat a válogatott. Április folyamán a Hegyi Ob és egy újabb tábor vár a fiatalokra. A nagy létszámú edzőtáborok, összetartások különös fontossággal bírnak az elmaradó versenyek tekintetében.

Dér Zsolt szövetségi kapitány meghívta a táborba azon csapatok versenyzőit, melyek nem indulhatnak a májusi Tour de Hongrie-n. Többen jelezték, hogy külföldi edzőtáborban vagy versenyen vannak, de a felnőtt versenyzők közül Sylvester Balázs, Pápai Ádám és Palumby Zsombor csatlakozott az MKB Cycling Team szintén a Mátrában táborozó csapata mellett. A felnőttek meghívása a TdH válogatott keretösszeállítást segítette az utolsó edzésnapon.

Résztvevők

U17 Majoros Dávid, Kárpáti Bálint, Pakot András Gusztáv, Pollner Balázs, Csáki Szabolcs, Hancz Tamás, Dobai Dávid, Ádám Szabolcs

U19 Mészáros Bence, Szijártó Zétény, Orosz Bálint, Erdős Gergely, Anda Attila, Sidló Dániel, Mindszenti Ákos, Fábián Zalán, Lepold Zoltán

Kísérők Dér Zsolt, Nagy II Zoltán, Vas Balázs, Bódi Márton

'Fel a tetejéhez' gomb