Országút

Peák kiváló segítő, Fetter húzóember volt a Bianchén

Mindkét magyar versenyző befejezte a tegnapi Starde Bianchét, igaz Peák Barna hivatalosan limitidőn túl ért célba. De célba ért, és elnézve a végeredményen szereplő sok DNF-et, ez sem kis teljesítmény. – írta az ES Bringa blog.

Hatalmas versenyt hozott az egyik legnépszerűbb egynapos, a Strade Bianche, melyet két elsöprő erejű, brutális támadásának köszönhetően Mathieu Van der Poel nyert meg. Julian Alaphilippe lett a második, Egan Bernal pedig megjött harmadiknak. A két magyar versenyző is nagyszerűen szerepelt az immár klasszikussá érő toszkánai versenyen.

Főleg annak fényében, hogy Barna saját elmondása szerint a rajttól kezdve nyélen ment, és segítette a csapattársait, vagyis nem kevés energiát tett bele a verseny elejébe. A Team BikeExchange versenyzője 30.52 hátránnyal jött meg, limitidőn túl, de letekerte pályafutása első Stradéját, amiért természetesen hatalmas gratuláció jár neki. Peák Barna egyébként negyedszer állhatott rajthoz egy ilyen rangos egynaposon, hisz az előző idényben a Gent-Wevelgemen, a Liégen és a Flèche Wallonne-on is ott volt.

Fetter Erik a legjobb Eolo-Kometa versenyzőként, 18.27 hátránnyal jött meg tegnap, de neki sem volt unalmas versenye. Előbb egy nyeregtörés, majd nem sokkal a cél előtt egy komoly görcs hátráltatta. “Vagy tíz percig feküdtem az 1 kilométeres kapu alatt, Basso és Zanatta jött nekem segíteni.” Erik még a hajrában is a Sivakov, Tratnik, Gesink-féle sorral tekert (ők végül bő 13 percet kaptak), szóval ahogy az Eolo-Kometa versenyzője fogalmazott:  “Ez bizony lehetett volna jobb is. Elsőre azért nem rossz, de legalább tudom majd mi kell jövőre 🙂 .” Viszont figyelembe véve az a tényt, hogy ez volt Erik első World Tour versenye, ez az eredmény is egészen kiváló. Mindkét magyar versenyzőnek gratulálunk, tényleg nagyot mentek szombaton.

Barna nem pihen, ma már (Kusztor Péterhez hasonlóan) a GP Larcianón áll rajthoz, Fetter Erikért pedig legközelebb a hónap végén, a Settimana Internazionale Coppi e Bartalin szurkolhatunk.

Eredmények

Rank Last Name First Name Country Team Result
1 VAN DER POEL Mathieu NED ALPECIN-FENIX 4:40:29
2 ALAPHILIPPE Julian FRA DECEUNINCK – QUICK-STEP +5
3 BERNAL GOMEZ Egan Arley COL INEOS GRENADIERS +20
100 FETTER Erik HUN EOLO-KOMETA CYCLING TEAM +18:27
PEÁK Barnabás HUN TEAM BIKEEXCHANGE OTL
Szerző
ES Bringa - hosszabbitas.hu
Forrás
Fotó: TEAM BIKEEXCHANGEFotó: EOLO-KOMETA CYCLING TEAM
'Fel a tetejéhez' gomb