MTB

A Maloja Pushbikers színeiben folytatja Benkó Barbara

Olimpikonunk közösségi média oldalain jelentette be, hogy a 2021-es idényben a német Maloja Pushbikers hegyikerékpáros csapat színeiben fog versenyezni.

Az már korábban tudható volt, hogy Barbara három év után elhagyja a Ghost Factory Racing sorát, majd a minap fény derült új klubjára is. A Maloja Pushbikers projekt 2014-ben indult, ám a hegyikerékpáros csapat jogelődje már több mint tíz éve aktív szereplője a szakágnak, így az elmúlt időszakban a nemzetközi MTB-közösség egyik legerősebb és legjelentősebb csapatává vált.

Maga a Maloja Pushbikers egy kiterjedt sportkoncepcióként országúton egy kontinentális csapatot, egy amatőr női sort és egy Future Stars néven futó tehetségkutató programot működtet, miközben az MTB szakágban három női és három férfi versenyzőnek biztosít lehetőséget, ráadásul Moritz Augenstein és Josh Harrison személyeiben a pályasportban is érdekelt.

Benkó Barbara már évek óta jelen van a hegyikerékpározás nemzetközi színterén. Juniorként Világ-és Európa-bajnoki érmeket szerzett, részt vett a londoni olimpián és az elit világbajnokságok során is rendre kiválóan szerepel.

A Maloja Pushbikers 2021-es hegyikerékpáros kerete: Benkó Barbara (magyar), Karla Stepanova (cseh) és Lia Schrievers (német) valamint Jan Vastl (cseh), Fabian Giger (svájci) és Schlomi Haimy (izraeli).

Forrás
Fotó: Benkó Barbara FB
'Fel a tetejéhez' gomb