Cyclo-cross

Vas Kata Blanka és Búr Zsolt a cyclo-cross bajnokai

Cyclo-cross Országos Bajnokság 2021

A Miskolci Egyetem Sportpályáján rendezték meg január 10-én, vasárnap a IV. Decathlon BorsodCross Cyclo-cross Magyar Bajnokságot. A felnőtt hölgyek között a papírformának megfelelően Vas Kata Blanka, míg az elit férfiaknál Búr Zsolt szerezte meg a bajnoki címet.

A technikás, kanyarokkal teletűzdelt 2450 méteres nagy kör, mintegy 35 méternyi szintet tartogatott,  s mivel a hőmérséklet végig fagyközelben volt, így a penzum helyenként sarassá, helyenként pedig rettenetesen csúszóssá vált.

Az első rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep. A WU11-es lányoknál Rákosi Maya Emma (DKSI), a két évvel idősebb hölgyeknél pedig Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárdi Szabadidős KE) sikerét hozta a csatározás. A fiúknál U11-ben Kovács Béla (DKSI), míg U13-ban Bánfai Olivér (Superior Racing Team) győzött.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. Az abszolút győzelmet az U17-es Takács Zsombor (Superior Racing Team) szerezte meg, miközben U15-ben Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team ) diadalmaskodott. WU15-ben Szücs Júlia (Greenzone ZKSE), WU17-ben pedig Bruchner Regina (Greenzone ZKSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Az U19-es lányok és fiúk valamint az elit és Master hölgyek ezúttal is egy rajtban kaptak helyet. A fiúknál Takács Valent Márk (Cube-Csömör) magabiztos fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Gergely Virág (Lotus Cycling Team) bizonyult megállíthatatlannak. Az elit nőknél a papírformának megfelelően Vas Kata Blanka (Doltcini-van Eyck Sport-Proximus) futamgyőztesként, a tizenkilenc éven aluli fiúkat is maga mögé utasítva, hatalmas előnnyel védte meg bajnoki címét, mögötte Schmidel Regina (Cube-Csömör) lett a második, míg Kapott Szonja (Tipográfia Ladies Cycling) ért célba harmadikként. A Master kategóriában Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) ünnepelhetett.

„Egyértelműen az volt a célom, hogy megvédjem a bajnoki elsőségem. Örülök, hogy ez sikerült. A pálya nagyon tetszett, a jeges részek miatt különösen nehéznek bizonyult. Ami a további programom illeti, két hét múlva következik az utolsó világkupa-forduló, ahol szeretném megvédeni az összetett negyedik, és az U23-as rangsorban elfoglalt első helyem” – nyilatkozta röviddel a célba érkezést követően Blanka.

Az elit férfiaknál Búr Zsolt (Vialand Racing Team) ugyancsak nagy fölénnyel, bő másfél perc fórral hódította el a bajnoki elsőséget, Szöllősi Ferenc (Northwave-Siatek-Olmo) és Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) előtt – a Master 1 futamban pedig Peták Levente (Ózdi Kerékpáros Egy.) ölthette magára a bajnoki mezt.

Az országos bajnokság a további Master futamokkal zárult. Master 2-ben Horváth Szabolcs (Greenzone ZKSE), Master 3-ban Fésüs László (Meditech SC), Master 4-ben pedig Hajagos István (MKB Cycling Team) nyert.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

EREDMÉNYEK

'Fel a tetejéhez' gomb