Országút

D. Kovács Dávid az Electro Hiper Europa kontinentális csapatába igazol

A többszörös magyar korosztályos bajnok, a 2015-ös richmondi országúti világbajnokság résztvevője, D. Kovács Dávid egy kontinentális sorhoz igazolt.

D. Kovács Dávid 2015-ben került be a sportág hazai köztudatába, miután mind az időfutamban, mind a mezőnyversenyben ifjúsági bajnoki címet szerzett. Sikerei megkoronázásaként az év végén a richmondi világbajnokságon is letehette névjegyét. Egy évvel később, immáron U23-asként is duplázott, majd 2017-ben Angliába tette át székhelyét, mivel ott kezdte meg felsőfokú tanulmányait. Ennek következtében kerékpáros pályafutását is szüneteltette. Túl sokáig azonban nem tudott távol maradni a közegtől, brit regionális soroknál bukkant fel a neve, úgy mint a Team KTM vagy a Nopinz Symec. Az idei szezon közepén a kanadai licenccel regisztrált Xspeed United kontinentális csapata következett, majd néhány napja jött a bejelentés, hogy jövőre is egy UCI sornál láthatjuk.

Az Electro Hiper Europa az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlás-nevelésre. A spanyolországi Castellon városában székelő klub a legkisebbektől kezdve a serdülőkön át, az U23-as korosztályig működtet csapatokat. 2021-ben új kalandra vállalkozva UCI kontinentális sorként folytatják. A projekt vezetője Hector Ballester, míg az első számú sportigazgató az egykoron a Festina és a Saunier Duval színeit is erősítő Rafa Casero.

„Nagyon boldog vagyok, hogy 2021-ben ennél a klubnál versenyezhetek. Azt hiszem, ez egy remek lehetőség számomra. A célunk, hogy mint csapat eredményesek lehessünk, épp ezért igyekszünk majd kitűnni a nemzetközi mezőnyből” – nyilatkozta Dávid röviddel a bejelentést követően.

A szakvezetés hivatalosan eddig öt versenyző érkezését erősítette meg, ám egyes pletykák szerint számos argentin kerékpáros is csatlakozhat a sorhoz, így az sem kizárható, hogy a dél-amerikai ország licence alatt vágnak majd neki a szezonnak.

'Fel a tetejéhez' gomb