Cyclo-crossMTB XCOrszágút

Valter Attila hatodik a bringás Golden Boy szavazáson!

Vas Kata Blanka és Valter Attila is a 10 legtehetségesebb 23 éven aluli magyar sportoló közé került

Sokáig volt hangos a sajtó Szoboszlai Dominik, kiváló fiatal labdarúgónk TOP10-es Golden Boy helyezésétől, amelyet az olasz TuttoSport magazin szavaztat meg évről évre. Azonban nem csak a football világ, de a kerékpáros újságírók is döntenek az év legígéretesebb európai tehetségeiről. Valter Attila e szerint a 6. legjobb európai fiatal bringás. Nem találunk szavakat.

“A Velo-club francia szaklap évről évre megválasztja a tíz legjobb „új profit” (ahogyan a sportágban általában mondják: neo pro). A bringás Golden Boy-lista. Olyan versenyzők kerülhetnek fel a listára, akik első szezonjukat töltik a legmagasabb szinteken, World Team vagy Pro Team színeiben. A Top10-es listára – a sportág történetében először – felkerült egy magyar versenyző is: a Tour de Hongrie győztese, Valter Attila.

A játék hasonló, mint a labdarúgóknál a Golden Boy szavazás, amelyben ebben az évben a magyar válogatott Szoboszlai Dominik a nyolcadik helyen zárt. A Velo-club szerkesztőségének szavazásán az idei Giro d’Italián végig remekül szereplő, sokáig rózsaszínű trikós, végül az összetett verseny negyedik helyén záró portugál Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step) végzett az első helyen.

A magyar kerékpársport nagy reménysége, hogy Valter Attila a hatodik helyezést érdemelte ki, a Magyar Körversenyen aratott győzelme mellett a Giro d’Italián mutatott ígéretes teljesítményét emeli ki a Velo-club, hozzátéve: a Groupama-FDJ leendő versenyzője megmutatta, hogy a következő esztendőkben számolni kell majd vele.” – írta a bringas.hu.

A tíz legjobb neopro 2020-ban:

1. Joao Almeida (portugál, Deceuninck-Quick Step)
2. Andrea Bagioli (olasz, Deceuninck-Quick Step)
3. Girmay Biniam (eritreai, Nippo Delko One Provence)
4. Ethan Hayter (Brit, Ineos)
5. Clement Champoussin (francia, AG2R La Mondiale)
6. Valter Attila (magyar, CCC Team)
7. Quinn Simmons (amerikai, Trek-Segafredo)
7. Florian Vermeersch (belga, Lotto-Soudal)
9. Alexys Brunel (francia, Groupama-FDJ)
9. Nils Eekhoff (holland, Team Sunweb)
9. Alberto Dainese (olasz, Team Sunweb)

Nem csak Valter teljesített idén kiválóan. A 10 legtehetségesebb 23 év alatti magyar sportolót felsorakoztató listát az OrigoSport teszi közzé, ahol Valter Attila mellett Vas Kata Blanka nevével is találkozhatunk. Nem véletlenül, hiszen a “Bringás Hercegnő” idén cyclo-crossban és mountain bikeban is világbajnoki ezüstérmet szerzett:

“A fellendülőben lévő magyar kerékpársport Valter mellett még jó néhány fiatal, nagy reményű bringást a magáénak tudhat. Ilyen a magyar bajnok, U23-as vb-ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bronzérmes Vas Kata Blanka is, aki az országút mellett cyclo-cross, és hegyikerékpár szakágakban sem tartozik az átlagosak közé.” – írja az origo.hu.

A portál Valter Attilát esélyesnek tartja az év sportolója címre is: “Nem kizárt, hogy a korábban emlegetett Szoboszlai és az idén mindhárom Grand Slam-tornán legalább két mérkőzést nyerő Fucsovics Mártonnal együtt a fiatal kerékpáros pályázhat a legnagyobb eséllyel a 2020-as év sportolója címre. Ha ez így lesz, akkor azt a magyar kerékpársportot Csömörről a világtérképre visszatévő tehetség nem pusztán a járvány miatti “csonka” sportévnek, hanem kiemelkedő teljesítményének is köszönheti.”

A 10 legtehetségesebb 23 év alatti sportoló 2020-ban:

  • HÁFRA NOÉMI – Kézilabda
  • JÁSZAPÁTI PETRA – Rövidpályás gyorskorcsolya
  • KÉSELY AJNA – Úszás
  • LIU SHAOANG – Rövidpályás gyorskorcsolya
  • LUCZ ANNA – Kajak-kenu
  • MILÁK KRISTÓF – Úszás, 20 éves
  • SZOBOSZLAI DOMINIK – Labdarúgás
  • VALTER ATTILA – Kerékpár
  • VAS KATA BLANKA – Kerékpár
  • VIGVÁRI VENDEL – Vízilabda
Forrás
origo.hubringazas.hu
'Fel a tetejéhez' gomb