Országút

Szabó Zsófia jövőre Andy Schleck csapatában versenyzik

A 2019-es magyar országúti bajnok Szabó Zsófia, a többek között a 2010-es Tour de France-győztes Andy Schleck által is támogatott Andy Schleck Cycles – Immo Losch csapat színeiben folytatja pályafutását.

Andy Schleck kerékpárboltjának szponzorlásával bő két éve alakult meg az Andy Schleck-Immo Losch női regionális kerékpáros csapat, amely a 2021-es évben már kontinentális sorként folytatja. Schleck a támogatása mellett kapcsolattartóként is igyekszik segíteni a munkát, ezáltal bízva abban, hogy számos WorldTour viadalon is esélyük lehet a bizonyításra.

Zsófia a 2018-es idény derekán került a belga Health Mate-Cyclelive sorához, melynek színeiben egy évvel később már négy WorldTour versenyen is rajthoz állhatott. Mindamellett, hogy megnyerte a magyar országos bajnokságot, tizedikként zárt a belga MerXem Classic egynaposán és nyolcadik lett a francia La Picto-Charentaise viadalán. A csapat megszűnését követően 2020-ban Vas Kata Blanka klubtársaként a szintén belga Doltcini-Van Eyck Sporthoz igazolt, ám a koronavírus-helyzet következtében mindössze hat UCI versenynap jutott neki.

Új csapata kiváló versenyprogrammal készül, többek között tervben van a Flandriai Kör, a Liege-Bastogne-Liege és az Amstel Gold Race is, így remek lehetőséget biztosítva a magyar kerekes számára.

'Fel a tetejéhez' gomb