Cyclo-cross

Elrajtolt a 2020/21-es Cyclo-cross Magyar Kupa

December 6-án Tamásiban vette kezdetét a cyclo-cross kupaszezon, miután a koronavírus-helyzet korlátozásai miatt, a korábbra kiírt ballószögi és zalaegerszegi versenyeket is elhalasztották. Az elit férfiaknál Szatmáry András (Cube-Csömör), a nőknél pedig Schmidel Regina (Cube-Csömör) volt a leggyorsabb.

Az egészségvédelmi intézkedéseket szem előtt tartva egy zárt területen, a tamási Lovaspályán került kijelölésre a pálya, s mivel csak érvényes UCI licenccel lehetett rajthoz állni, így a megszokottakhoz képest valamivel kevesebben mérettették meg magukat.

A délelőtti program a kilenc éven aluliak korcsoportjainak futamával kezdődött. A 750 méteres minipályán a lányoknál Hegedűs Helga (Limitless Team XCO Nagykanizsa), míg a fiúknál András Péter Patrik (Superior Racing Team) bizonyult a legerősebbnek.

A második rajtban a tizenegy és a tizenhárom éven aluliaké volt a főszerep az 1,3 kilométeres kis körön. A WU11-es lányoknál Balaskó Szonja (Szenyor Kerékpáros SE), a két évvel idősebb hölgyeknél pedig Mármarosi Alexa Ildikó (Szekszárdi Szabadidős KE) sikerét hozta a csatározás. A fiúknál U11-ben Stolczenberger Zalán (Kis-Galya KSE), míg U13-ban Feledy Bence (Kis-Galya KSE) győzött.

A következő futamban a tizenöt és a tizenhét éven aluliak következtek. A pálya számukra már kicsit nehezedett, ők a 2,45 kilométeres nagy körön versenyeztek. Az abszolút győzelmet az U17-es Takács Zsombor Tamás (Superior Racing Team) minimális előnnyel szerezte meg Vas Barnabás (Merida Maraton Team-CST) előtt, miközben U15-ben Zsembery Boldizsár (Superior Racing Team ) diadalmaskodott. WU15-ben Mudra Málna (Lotus Team SE), WU17-ben pedig Bruchner Regina (ZKSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

11 óra 40 perckor az U19-es lányok és fiúk valamint az elit nők küzdöttek meg egymással. A fiúknál Takács Valent Márk (Cube-Csömör) magabiztos fölényét siker koronázta, miközben az U19-es lányoknál Gergely Virág (VKE-Nelson Pepperl+Fuchs Team) bizonyult megállíthatatlannak. Az elit nőknél Schmidel Regina (Cube-Csömör) haladt át elsőként a célvonalon László Tamara (Fehérvár Cycling Team) és Péteri Niké (Fehérvár Cycling Team) előtt.

A Magyar Kupa Elit-Master1 futamán már tíz kört abszolváltak a résztvevők. Elitben Szatmáry András (Cube-Csömör) nyert, Rózsa Balázs (Team Novák) lett a második, míg Sylvester Balázs (ZKSE) zárt harmadikként, a Master1 futamban pedig Kovács Kristóf (Kőbánya Cycling Team) győzött.

A kupa első fordulója a Master futamokkal zárult. A Master2-t Reitinger Gábor (Vitalitás SE), a Master3-at Szilágyi Szabolcs (MASH Racing Team), a Master4-et pedig Hajagos István (Kecskemét Első Sor SE) nyerte.

A CX Magyar Kupa következő fordulóját december 20-án Budapesten rendezik:

2020vas20decEgész napBikeride Cyclo-cross Magyar KupaBudapest - Újlak Uszoda és StrandSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

EREDMÉNYEK

2020vas06decEgész napTamási CX Magyar KupaTamási - LovaspályaSzakágCyclo-crossKategóriaMKSZ Magyar Kupa

A magyar kerékpársport kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.

'Fel a tetejéhez' gomb