MKSZ hírek

Tájékoztató a Sportorigóval való együttműködésről

A Magyar Kerékpáros Szövetség a 2020/21-es cyclo-cross szezontól kezdve együttműködik a sikeres nevezési és eredmény nyilvántartást vezető SPORTORIGO rendszerrel. A bringasport.hu honlapon így megjelennek a nevezési listák, a versenyek közben élőben feltöltött eredmények, az eredmények pedig különböző szempontok (futam, kategória) szerint rendszerezhetők. A SPORTORIGO rendszerrel kapcsolatban alább olvasható a részletes tájékoztató:

A SPORTORIGO.COM a magyar fejlesztésű portál (korábban nevezek.hu+versenyzek.hu) nemcsak a nevezési felületet biztosítja, hanem a rajtlistákat is azonnal megjeleníti. Több ezer sportoló korábbi eredményét lehet gyorsan visszakeresni, függetlenül a szervezőtől és az időmérőtől. A cyclo-cross (CX) Magyar Kupa sorozat adatfeldolgozása 2017 óta folyamatosan a portálon történik.

Nincs időmérő szolgáltatás. Az időmérés lehet kézi vagy chip-es, ezt a versenyszervező, vagy külső cég végzi. A portál a kapott adatokat feldolgozza, online publikálja és tárolja. A köridőket/részidőket/célidőt valós időben tudja fogadni és azonnal rangsorolva megjeleníteni.

E-MAIL

Az e-mail értesítést és a hírlevelet mindenki egyedileg állíthatja be sportáganként. A szervezők nem küldhetnek közvetlenül levelet a portál felhasználóinak. Leggyakoribb értesítés az előnevezés nyitása, vagy közelgő zárása.

FIÓK

Fiók létrehozásakor technikai-, vagy munkahelyi email cím használata nem javasolt a portálon, mert a szervezők a versenykiírásban történt változásokról nem tudják időben értesíteni a nevezőket. Aki ilyet használ, módosíthatja bejelentkezés után. GDPR szabályozás miatt, 16 év alatti felhasználó nem nevezhet a portálon és nem rögzítheti kiskorú sportoló adatait.

SPORTOLÓ

A felhasználói fiók nem azonos a versenyzővel/túrázóval. Minden sportolót CSAK 1x szabad regisztrálni!

A Fiók felhasználójának a neve és a Sportoló neve lehet azonos, de lehet eltérő is. Az Útmutató konkrét példákat is tartalmaz: Fiók vagy Sportoló? tájékoztató

SZÜLŐK

Ha csak a gyermekeiket szeretnék regisztrálni versenyzőként, a felhasználói Fióknál ez esetben is a saját nevüket adják meg (mivel az apa vagy az anya lesz a kapcsolattartó).

KLUBVEZETŐK

Egyetlen Fiók létrehozásával akár az összes egyesületi tagot regisztrálhatja, mint versenyzőt. Ha később a versenyző önálló Fiókot hoz létre, figyelmeztesse, hogy kérje át a versenyzőt (azaz saját magát).

BEJEGYZETT KLUB VAGY CSAPAT?

A portál külön kezeli a bejegyzett klubnevet és a csapatnevet. Az okos-kereső névrészletre és rövidítésekre is keres. A Sportoló profilban nem a klubtagságot rögzíti, hanem a legutóbbi nevezéskor megadott klubot, ezért klubváltás esetén javasolt felülírni. Számlát csak klubnévre lehet kérni.

A fiktív (valótlan) Fiók-adatokkal (pl. telefon) és Sportoló-adatokkal (pl. születési dátum) regisztrálók nevezését töröljük, fiókját inaktiváljuk! A precíz nyilvántartás közös érdeke a szervezőknek és az indulóknak egyaránt.

Jelenleg – 2020 decemberében – 6500+ felhasználót kezel 15000+ sportolót (versenyzőt és túrázót). A nagyobb klubok több, mint 100 klubtagot neveznek csoportosan, gombnyomásra. A fejlesztés folyamatos, szervezők és sportszakemberek bevonásával.

Új felhasználóknak érdemes az útmutató átolvasása: SPORTORIGO ÚTMUTATÓ

Fiók-, sportoló regisztrációs probléma esetén a +36 (35) 300-950 telefonszámon kérhető segítség és ingyenes visszahívás.

Fejlesztő, üzemeltető és adatkezelő: ONDEPU KFT – Magyarország
Adattovábbítás adatfeldolgozóknak: szervező, időmérő (chip esetén), SimplePay (kártyás fizetéskor)

 

'Fel a tetejéhez' gomb