MKSZ hírek

Elhunyt dr. Kiss L. György

Életének 68-ik évében elhunyt Dr. Kiss L. György újságíró, a Szerpentin Kerékpáros Egyesület BMX szakosztályának egykori vezetője, a legendás Repülő bicikli című BMX történeti könyv szerzője, a magyar bulvársajtó egyik alapítója.

“A legendás szerkesztő otthonában lett rosszul, bár azonnal kórházba került, ahol kiderült, súlyos agyvérzést kapott. Az utolsó öt napját kómában, öntudatlanul fekve töltötte, egyetlen percre sem tért magához – tudatta a szomorú hírt az újságíró családja. Dr. Kiss L. György temetése november 23-án volt a Farkasréti temetőben.

Dr. Kiss L. György váratlan halálának hírét megdöbbenve fogadta az újságíró társadalom. A legendás szerkesztő felkészültsége, munkabírása, műveltsége és naprakész tudása közismert volt. Míg korábban a legendás Reform hetilapnál volt főszerkesztő-helyettes, dolgozott a Kurír napilapnál, rovatvezető volt Blikknél, majd nevét többek között az Esti Hírlap főszerkesztő-helyetteseként is jegyezték. Az utóbbi években nyugdíjasként figyelte a közéleti eseményeket. Gyurit felesége, Margó, 3 gyermeke és két unokája gyászolja.” – írta az indirekt.hu.

Harminc éve alkotta meg a magyar BMX kerékpározás alapkönyvét a Kiss L. György és G. Németh György szerzőpáros. A Repülő bicikli azóta a “riderek bibliája”. Nagy karriert futott be a kisalakú kézikönyv. A ’80-as években, a BMX hazai megjelenésekor, a Bikás park volt az akrobatikus elemekre épített kerékpározás egyik kultikus helye. A parkban készült a Repülő bicikli című könyv címlapfotója is Donnert Károlyról.

Nyugodjon békében! Őszinte részvétünk!

Forrás
indirekt.huujbuda.hu
'Fel a tetejéhez' gomb