Cyclo-cross

Megegyezés született a cyclo-cross versenyszabályzatról

A versenyszervezők és az utánpótlás klubok képviselői közös videókonferencián állapodtak meg az idei Cyclo-cross Magyar Kupa és Országos Bajnokság futamainak azon részletszabályairól, amelyekre korábban módosító javaslatok érkeztek. A versenyszabályzat néhány kérdéses pontját a résztvevők egyhangúlag fogadták el, és az írásban elküldött javaslatokat is figyelembe vettük.

A megegyezés az egyes pontokra vonatkozó minimális fogalmi pontosításokat tartalmaz, illetve bekerült a Master 4 és a Hobby kategória, a kategóriaváltás feltételei pedig pontosításra kerültek. A szervezők kérésének megfelelően minimálisan változott a kerékpármegkötés is, így Master 1, 2 és 3 kategóriákban kötelezővé válik a CX kerékpár használata.

Ugyanígy a rajtok sorrendje és összetétele is finomodott, figyelembe véve a COVID pandémiával kapcsolatban megfogalmazott hatósági ajánlásokat is. Ennek függvényében a díjátadásokra 3 időpontban kerül sor, a szervezők számára pedig egyértelműsítették az ajánlott teljesítési köridőket.

Az utánpótlás korcsoportok rajtjaira az Országos Bajnokságokon külön beszólítási és rajtoltatási szabályok fognak vonatkozni, az egyes korosztályok versenyzési időtartamai összhangba kerültek az UCI által javasoltakkal és a nemzetközi CX világban külföldön alkalmazott jó gyakorlatokkal.

A világjárvány miatti korlátozások következtében a cyclo-cross szezon nézők nélkül ugyan, de lebonyolításra kerül, a szervezők pedig minden segítséget megkapnak a Szövetségtől a hatékony és magas színvonalú rendezéshez.

'Fel a tetejéhez' gomb