Cyclo-cross
Kiemelt

Vas Kata Blanka Európa-bajnoki ezüstérmes!

Egy olimpiai bronz és két világbajnoki ezüst után Európa-bajnoki ezüstérmes a magyar „bringás hercegnő”. A még mindig csak 19 éves kerékpáros elképesztő versenyzéssel utasított maga mögé egy kivétellel mindenkit az U23-asok cyclo-cross kontinensviadalán, ahol a leggyorsabb kör is az övé lett.

A magyar kerékpársport utolsó Európa-bajnoki aranyérmét Szabolcsi Szilvia nyerte 1999-ben, pályakerékpárban. Az eredmények azt mutatják, nem kell már sokáig várnunk, hogy ismét hazai EB aranynak örülhessünk, most a cyclo-cross szakágban állhatott fel magyar kerekes a dobogó második fokára.

Blanka néhány héttel ezelőtt mountain bike világbajnoki ezüstérmet is szerzett, majd 10. lett a Koppenbergcross-on. Buzsáki Virággal az oldalán ifjúsági olimpiai bronzérmes, valamint tavalyi cyclo-cross világbajnoki ezüstérmes is. Ha létezik a sportág polihisztora kifejezés, akkor rá illik talán leginkább, hiszen 3 szakágban is a világlegjobbjai között teker. Egy televíziós riportban a folytatásról azt mondta, szeretne jó eredményeket elérni a szezon hátralévő részében, de talán erre még ő sem gondolt.

Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szerint: „A nehéz év ellenére tűzijátékot rendeztek a magyar bringások idén, így újra felkerültünk a kerékpározás világtérképére. Meg kell emelnünk a sisakunkat a magyar utánpótlásnevelés, az edzők, a nevelőegyesületek, a versenyszervezők és a versenyzők előtt is.”

Forrás
Fotó: UEC
'Fel a tetejéhez' gomb
X
X